Επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Κλουκίνας – Λάππας παρείχε η εισηγμένη εταιρεία, η οποία γνωστοποίησε ότι υπεγράφη μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας για την απόκτηση του 46,6% των μετοχών από την Intracom Holdings. 

Η συμφωνία αφορά τους μέτοχους Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα, Κλεοπάτρα Λάππα και την κυπριακή εταιρεία «MUTSAFE LIMITED», οι οποίοι από κοινού ελέγχουν 18.742.293 κοινές ονομαστικές μετοχές. 

Το συνολικό τίμημα της εν λόγω συναλλαγής αναμένεται να διαμορφωθεί σε 18,7 εκατ. ευρώ (δηλαδή στο 1 ευρώ ανά μετοχή), με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης να τοποθετείται εντός του α’ 4μήνου του 2023. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες μεταβιβάσεις μετοχών έλαβαν χώρα την Πέμπτη, μέσω πακέτων που πέρασαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για 10,5 εκατ. μετοχές αξίας 9,4 εκατ. ευρώ.  

Το deal, σε κάθε περίπτωση, τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσει.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, όπως είναι εύλογο, έχει πυροδοτήσει μαζικές αγοραστικές κινήσεις στη μετοχή της Κλουκίνας – Λάππα, η οποία ενισχύεται κατά τουλάχιστον 7% στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στο +10,5% της Πέμπτης (τιμή μετοχής στο 0,94 ευρώ). Μάλιστα, από τις αρχές του έτους, η σωρευτική μεταβολή ξεπερνάει το 71%. 

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Η εταιρεία με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία»), κατά άρθρ. 17 παρ. 1 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 (MAR), προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε το βράδυ της 02.02.2023 από τους μετόχους της, κ.κ. Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα, Κλεοπάτρα Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED» (χωρίς η Εταιρεία να είναι συμβαλλόμενο μέρος), ανακοινώνει ότι στις 02.02.2023 υπεγράφη δεσμευτικό μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας με την Intracom Holdings, δυνάμει του οποίου καθορίστηκαν οι βασικοί όροι απόκτησης από την Intracom Holdings, ή την υπό σύσταση θυγατρική αυτής Intracom Properties, του συνόλου των μετοχών που οι πέντε αυτοί μέτοχοι κατέχουν στην Εταιρεία, και συγκεκριμένα 18.742.293 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, που αντιπροσωπεύουν συνολικό ποσοστό συμμετοχής 46,60% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Το συνολικό τίμημα της σκοπούμενης συναλλαγής, θα ανέλθει σε 18.742.293 ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης αυτής, εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023, ενώ η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις.

Η Εταιρεία διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής στα δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Εταιρείας, βάσει των διατάξεων του Ν. 3556/2007 σε σχέση με τη χθεσινή συναλλαγή πακέτου 10,5 εκ. μετοχών, την οποία πληροφορήθηκε από τον τύπο.

Η Εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει την οικονομική και επιχειρηματική επίπτωση της ως άνω απόφασης των μετόχων της, αλλά θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία και εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Οι προβλέψεις του Μαξίμου και ο «κλώνος», η Οδύσσεια και η αρχηγάρα, ο Κόκκαλης και η «Κλουκίνας» ενώ ο Ηλιόπουλος… μπουκάρει στη MIG

Πώς και γιατί το Ζάναξ έγινε το εθνικό μας αγχολυτικό – Μια ιστορία που έγινε φαινόμενο

Ελληνίδες με αμύθητες περιουσίες – «Αυτοκράτειρες» σε θάλασσα και στεριά (pics)