Την κινεζική αγορά εξυμνεί ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, ενώ οι πωλήσεις των iPhones στη χώρα πέφτουν. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Apple, έδωσε έμφαση στη μακρόχρονη δέσμευση της αμερικανικής εταιρείας στην κινεζική αγορά, στη διάρκεια μιας επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σαγκάη.

«Δεν υπάρχει άλλη πιο σημαντική αλυσίδα εφοδιασμού για εμάς παγκοσμίως, από αυτήν της Κίνας», δήλωσε ο Κουκ επισημαίνοντας ότι η Apple θα ενισχύσει την μακροπρόθεσμη συνεργασία της με τους προμηθευτές της στην κινεζική αλυσίδα εφοδιασμού της, ενώ θα συνεργαστεί στενά μαζί τους για την πράσινη και έξυπνη βιομηχανική παραγωγή των προϊόντων της, επιδιώκοντας λύσεις αμοιβαίου κέρδους.

Η επίσκεψη του Κουκ συμπίπτει με τα σημερινά εγκαίνια του νέου σημαντικού καταστήματος της Apple στην Σαγκάη, το οποίο θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της εταιρίας παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις iPhones στην Κίνα μειώθηκαν κατά 24% τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 συγκριτικά με το 2023, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Counterpoint, καθώς η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από εγχώριους ανταγωνιστές όπως η Huawei.

Διαβάστε ακόμη

Golden Visa: Με «σκαλοπάτια» η μεταβατική περίοδος προς τα νέα όρια

Σταϊκούρας: Οι Κτιριακές Υποδομές μεταμορφώνουν το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας

Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BoE – Σήμα για μελλοντικές μειώσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ