Επιχειρήσεις

Tσαμάζ: «Πολύ καλά τοποθετημένος ο ΟΤΕ στους τομείς που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης»

  • newsroom


Ο επικεφαλής του ΟΤΕ δήλωσε ότι ο Όμιλος έχει γερές βάσεις και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα έργα σε όλους τομείς προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας

Σημαντικό μερίδιο από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχει λαμβάνειν ο ΟΤΕ με τη διοίκηση του ομίλου να δηλώνει χθες στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ότι ο Οργανισμός είναι «πολύ καλά τοποθετημένος στους τομείς όπου αφορούν τα έργα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε ότι ο όμιλος έχει γερές βάσεις και είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα νέα έργα σε όλους τομείς προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, με βάση τις εθνικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί, σε υποδομές, ψηφιακές υπηρεσίες και δίκτυα νέας γενιάς.

Επισημαίνεται εδώ ότι τα έργα που εντάσσονται στο σχεδιασμό με κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, δίκτυα, υποδομές κ.τ.λ. είναι συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, με τα κεφάλαια από το Ταμείο θα κλείσουν εκκρεμότητες του παρελθόντος που στέκονταν εμπόδιο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αυτά παραπέμπουν σε σημαντική ανθεκτικότητα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο αντίκτυπος της πανδημίας στη χώρα δεν είχε ακόμη γίνει αισθητός.

Στη σταθερή τηλεφωνία, με βάση τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο ΟΤΕ κατέγραψε ακόμα ένα τρίμηνο με ρεκόρ, όπως αναφέρεται, στις καθαρές νέες συνδέσεις υπηρεσιών οπτικής ίνας, στις 60 χιλιάδες, με το συνολικό αριθμό πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων να ανέρχεται σε 1.005 χιλιάδες. Η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών οπτικής ίνας συνέχισε να σημειώνει πρόοδο έχοντας πλέον αγγίξει το 46% του συνόλου των συνδρομητών ευρυζωνικών υπηρεσιών, μια αύξηση 8 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση. Με τους πελάτες να υιοθετούν όλο και περισσότερο υπηρεσίες FTTx, το ποσοστό των πελατών που απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες έχει αγγίξει το 17% των συνδέσεων οπτικών ινών, περισσότερο από το διπλάσιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Ο ΟΤΕ συνεχίζει το πλάνο υλοποίησης των υποδομών οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) σε νέες περιοχές έχοντας πετύχει τον φιλόδοξο στόχο που είχε θέσει για την επέκταση υποδομών οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), αγγίζοντας τα 340 χιλιάδες νοικοκυριά το πρώτο τρίμηνο του 2021, αφού πέρασε το ορόσημο των 300 χιλ. στο 2020.

Στις 31 Μαρτίου του 2021, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών COSMOTE TV ανήλθε στις 578 χιλιάδες, αυξημένος κατά 3,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας 3 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις στο τρίμηνο. Ο ΟΤΕ αξιοποιεί τις νέες υπηρεσίες Over-the-Top, για να ενισχύσει τα πακέτα υπηρεσιών προς τους συνδρομητές.

Στην κινητή τηλεφωνία, το πρώτο τρίμηνο, η COSMOTE παρείχε στην Ελλάδα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε 6,9 εκατ. πελάτες, μειωμένους κατά 6,2% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2020, κυρίως λόγω της καρτοκινητής, καθώς οι συνδρομητές συμβολαίου συνεχίζουν να αυξάνονται. Αυτό αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της εταιρείας να μετατρέπει τους συνδρομητές καρτοκινητής σε πελάτες συμβολαίου, προσφέροντας ελκυστικά και ευέλικτα πακέτα δεδομένων.

Ο ΟΤΕ στοχεύει σε πληθυσμιακή κάλυψη 5G πάνω από 50% στα τέλη του 2021, καθώς και στην κάλυψη των αυτοκινητοδρόμων έως το 2023, ενώ συνεχίζει να προωθεί τη χρήση δεδομένων μέσω του δικτύου 4G/4G+. Την 31 Μαρτίου 2021, η πληθυσμιακή κάλυψη στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε ήδη ξεπεράσει το 90% ενώ οι υπηρεσίες 5G ήταν διαθέσιμες σε ακόμα 15 πόλεις ,με τον κ. Τσαμάζ να δηλώνει ότι «η ανάπτυξη του 5G έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, περισσότερο έναντι του αρχικού χρονοδιαγράμματος».

Διαβάστε περισσότερα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού – Πώς θα έρχονται οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα (vid)

Goldman Sachs: Τι προβλέπει το τμήμα Private Wealth για τους πελάτες του

Τράπεζες: Παρελθόν τα «κόκκινα» δάνεια – Προσήλωση στην επόμενη ημέρα με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης