Στα 136 εκατ. ευρώ αποτιμάται η τρέχουσα αξία του χαρτοφυλακίου των 26 ακινήτων της BriQ Properties καταγράφοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 (122 εκατ. ευρώ). 

Η αύξηση, σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, οφείλεται κυρίως στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακίνητων στους κλάδους των logistics και των ξενοδοχείων, όπου η BriQ επενδύει σταθερά κατά την τελευταία τετραετία.  

Την ίδια στιγμή, μετά και τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Intercontinental International (ICI), η αξία του χαρτοφυλακίου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 200 εκατ. ευρώ, χάρη στην απόκτηση των 17 ακινήτων της ICI. 

Περαιτέρω αύξηση στα 250 εκατ. ευρώ αναμένεται έπειτα από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Η αγορά των εν λόγω 17 ακινήτων καθώς και των μετοχών της ICI θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό, ενώ η συγχώνευση δια απορρόφησης της ICI από τη BriQ θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών.  

Η συναλλαγή τελεί υπό σχετικές και αντίστοιχες για όμοιες συναλλαγές αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια εταιρικά όργανα και εποπτικές αρχές.  

Η διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, Άννα Αποστολίδου, με αφορμή τα παραπάνω, δήλωσε τα εξής: «Από την εισαγωγή της Εταιρείας στο Χ.Α. τον Ιούλιο του 2017 έως σήμερα, η BriQ έχει αυξήσει θεαματικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της από 26 εκατ. σε 136 εκατ. συρώ, με προσεκτικές και στοχευμένες επενδύσεις σε κλάδους όπως τα logistics και τα ξενοδοχεία που έχουν προσφέρει υπεραξίες και υψηλές αποδόσεις. Στην περίοδο αυτή δώσαμε στους μετόχους μας 18 εκατ. ευρώ υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και 7,3 εκατ. ευρώ σε μερίσματα για τις χρήσεις 2017-2021.»

Διαβάστε ακόμη

Η εσωτερική ίντριγκα με τον Πολάκη, ο υποψήφιος Βρυξελλών, η ζαλάδα της ΕΕ με την Coca Cola και οι πωλήσεις Θεοδωρίδη στην Intracom

Ο «κύκλος του Πούτιν»: Οι 23 Ρώσοι ολιγάρχες που βλέπουν τα δισεκατομμύρια να χάνονται (pics)

Οσα συμβαίνουν μέσα στο Noma – Δοκιμάζουμε όλα τα πιάτα του τελευταίου μενού του πιο πολυσυζητημένου εστιατορίου στον κόσμο