Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης στην Δανία, στο οποίο πραγματοποιούνταν τις τελευταίες εβδομάδες εργασίες αναστήλωσης.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται οι φλόγες να έχουν τυλίξει το εμβληματικό, διακοσμητικό στοιχείο του πυργίσκου στην οροφή, το οποίο στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος.

Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Morten Skærbæk, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην κατάσβεση είναι οι σκαλωσιές που είχαν στηθεί γύρω από το κτίριο στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ανθρώπους να μπαίνουν μέσα στο κτίριο για να «διασώσουν» κάποιους από τους ανεκτίμητους πίνακες που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Ανάπτυξη και μερίσματα ενόψει στις ελληνικές τράπεζες – Μέση άνοδος 30% στις τιμές-στόχους

Microsoft: Επενδύει $1,5 δισ. στην G42 των ΗΑΕ και εντάσσεται στο Δ.Σ.

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Διαγωνισμός για τον εξοπλισμό εθελοντικών οργανώσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ