Ευρώπη

Γερμανία: Ανάπτυξη 1,6% το β’ τρίμηνο – Αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης

  • newsroom


Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, διευρύνθηκε κατά 9,4%, διατηρώντας την οικονομική δραστηριότητα 3,3% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα, το τέταρτο τρίμηνο του 2019

Η γερμανική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη μεγαλύτερη των προσδοκιών το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η άρση μέτρων κατά της πανδημίας ώθησε τους καταναλωτές να βάλουν το χέρι στις αποταμιεύσεις – ρεκόρ που έκαναν τον περασμένο χειμώνα.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενισχύθηκε κατά 1,6% σε επίπεδο τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5% και έπειτα από συρρίκνωση 2% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 3,2% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, συμβάλλοντας κατά 1,6% ποσοστιαίες μονάδες στη συνολική ανάπτυξη και μειώνοντας το ποσοστό αποταμίευσης στο 16,3%. Στο πρώτο τρίμηνο, όταν τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά εξαιτίας του lockdown, το ποσοστό αυτό έφτασε στο ρεκόρ του 22%. Η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,8%, συμβάλλοντας κατά 0,4% στο συνολικό ρυθμό ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΧΣ: Αποκτά Επενδυτική Επιτροπή για τη στρατηγική εξόδου από τις ελληνικές τράπεζες

Mouzenidis Travel: Παραμένει σε αναστολή εργασιών – Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου

Bitcoin ή dogecoin; Ο Μαρκ Κιούμπαν απαντά