«Τόσο από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και του G7 προέκυψε μια εξαιρετική ενότητα όλων των συμμάχων, σε ό,τι αφορά την καταδίκη της επίθεσης σε βάρος της Ουκρανίας, τις κυρώσεις και την αυστηροποίησή τους, αν καταστεί αναγκαίο», υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

«Οι κυρώσεις χαρακτηρίσθηκαν εξαιρετικά αποδοτικές, η ρωσική οικονομία αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα. Σε αυτή την ανάλυση συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην σύνοδο του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Ντράγκι, «συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής και της γεωργικής και διατροφικής ασφάλειας. Η απάντηση βρίσκεται στη διαφοροποίηση, με άλλα λόγια η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αυτονομηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «στην ΕΕ η αγορά του φυσικού αερίου λειτουργεί προβληματικά, οι τιμές είναι κερδοσκοπικές και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», τα οποία θα συζητηθούν στην σύνοδο των χωρών μελών της Ένωσης.

«Το έτερο στοιχείο της στρατηγικής, είναι η βοήθεια που πρέπει να προκύψει από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τους μεγάλους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Και στο σημείο αυτό υπήρξε τεράστιο πνεύμα συνεργασίας από όλους. Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτή την συνάντηση είναι ενότητα και αλληλεγγύη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς οι κολοσσοί της Wall Street… εξαφάνισαν τον πληθωρισμό

Δάνεια, αποζημιώσεις και ενισχύσεις για επιχειρήσεις που πλήττει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ανάρπαστο το πράσινο μπλουζάκι του Ζελένσκι – Άλμα των πωλήσεων σε amazon, eBay