Νοθευμένα λάδια πωλούνται ως ελληνικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, σε σούπερ μάρκετ της Βουλγαρίας, ο τενεκές λάδι που όπως γράφει περιέχει πέντε λίτρα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη, πωλείται στα 35 Λεβ Βουλγαρίας. Το λίτρο δηλαδή στα 3,50 ευρώ όταν στη χώρα μας κοστίζει πλέον από 12 ευρώ και πάνω.

Το σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας πουλάει τα 5 λίτρα στα 17,50 ευρώ, τη στιγμή που η ίδια ποσότητα εντός συνόρων κοστίζει πλέον από 60 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας από εκείνους που αγόρασαν ένα τέτοιο ελαιόλαδο από σούπερ μάρκετ της Βουλγαρίας. Μόνο που εκείνος πριν το καταναλώσει, το έστειλε για ανάλυση στο χημείο.

Το ελαιόλαδο με την άκρως δελεαστική τιμή ήταν νοθευμένο, όπως έδειξε η χημική του ανάλυση, επικίνδυνο για την υγεία.

Δίπλα από τους τενεκέδες με το δήθεν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη, αυτοί που όπως γράφουν προέρχονται από την Καλαμάτα, με την ίδια τιμή.

Χρεώσεις που όπως φαίνεται έχουν κάνει πολλούς Έλληνες το τελευταίο διάστημα, να έχουν επιστρέψει από τη γειτονική χώρα, με μια τέτοια συσκευασία.

 

Οι επιτήδειοι στη Βουλγαρία νοθεύουν το λάδι και το βάζουν στις κατάλληλες συσκευασίες, για να προσελκύει τα βλέμματα κυρίως Ελλήνων ταξιδιωτών.

Όπως έχει διαπιστωθεί από σειρά ελέγχων, πολλές φορές δεν έχουν γίνει καν εισαγωγές από την Ελλάδα.
Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, έχουν όπως φαίνεται μονίμως στραμμένα τα μάτια τους στην Ελλάδα. Και για κάθε προϊόν που υπάρχει αύξηση τιμής εντός συνόρων, στη γειτονική χώρα εμφανίζονται προσφορές. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, αυτές όπως διαπιστώνεται κρύβουν παγίδες.

Όλα αυτά την ώρα που τα Σαββατοκύριακα η κίνηση στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από Έλληνες ταξιδιώτες βρίσκεται στα ύψη.

Αυτό που φαίνεται ευκαιρία σε σούπερ μάρκετ της Βουλγαρίας, είναι στην πραγματικότητα ένα λάδι νοθευμένο. Με τα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και τους ελέγχους να αποκαλύπτουν τις κρυμμένες αλήθειες.

O Χρήστος Τσιόλιας, ελαιοπαραγωγός, μιλώντας στην κάμερα του mega, ανέφερε ότι η νόθευση μπορεί να γίνει μέχρι και με καροτίνη, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην υγεία.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Bloomberg ΤV: Θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια

Παπαστεργίου: Την ερχομένη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr»

Μητσοτάκης για παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Οι μύθοι μπορούν να διαλυθούν με ενημέρωση και αλληλεγγύη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ