Σχεδόν 89.000 άνθρωποι στη Βρετανία εκδήλωσαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Ουκρανούς πρόσφυγες, την επομένη της έναρξης από την βρετανική κυβέρνηση προγράμματος υποδοχής προσφύγων.

Σήμερα το πρωί, 88.712 άνθρωποι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με ανακοίνωση στο AFP του βρετανικού υπουργείου που είναι επιφορτισμένο με το πρόγραμμα αυτό.

Όσοι αποφασίσουν να υποδεχθούν στα σπίτια τους Ουκρανούς πρόσφυγες θα λαμβάνουν 350 στερλίνες (418 ευρώ) μηνιαίως και θα οφείλουν να δεσμευτούν για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι πρόσφυγες που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό, οι οποίοι θα χρειαστεί να εξασφαλίσουν θεώρηση εισόδου (βίζα), θα μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στη Βρετανία για περίοδο έως και τριών ετών, αλλά θα επωφεληθούν επίσης από κοινωνικά επιδόματα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η οποία επικρίθηκε για βραδύτητα και για τη χορήγηση μικρού αριθμού θεωρήσεων εισόδου –4.600 σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα– όπως και για την περιπλοκότητα της αρχικής διαδικασίας που έχει έκτοτε απλοποιηθεί, καταβάλλει προσπάθειες για αλλαγή πορείας.

Η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται επίσης για να “επαληθεύσει την αρμόζουσα χρήση των αγαθών που κατάσχονται” στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε πρόσωπα προσκείμενα στη ρωσική ηγεσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε ακόμη

Στο σφυρί η πρώην πρεσβεία στο Ψυχικό που έγινε boutique hotel (pics)

Η επιδότηση του ρεζερβουάρ, οι… έγκλειστοι της Αττικής Οδού, το deal του Στασινόπουλου και τα Loro Piana του υπέρκομψου τραπεζίτη

ΕΤΜΕ: Ένα «άγνωστο» success story – Πώς μια ελληνική εταιρεία έφτιαξε τεχνολογία παγκόσμιας εμβέλειας (pics)