Τη σημασία της συνέχισης των διπλωματικών επαφών μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπίας Μπίλστρομ προσερχόμενος στο σημερινό ΣΕΥ στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ των τριών χωρών, ο κ. Μπίλστρομ σημείωσε ότι «προς το παρόν έχουμε επαφές σε διπλωματικό επίπεδο και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συνέχεια σε αυτό. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει ένα μνημόνιο που έχουμε υπογράψει η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία και αναμένουμε την υλοποίηση αυτού του μνημονίου έτσι ώστε η διαδικασία επικύρωσης από το τουρκικό κοινοβούλιο να μπορεί να γίνει και η Σουηδία και η Φινλανδία να μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Προσέθεσε ωστόσο ότι «αυτό που συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι μυστικό για κανέναν, είναι ανησυχητικό αλλά στο τέλος θα βρούμε τρόπο να καθήσουμε κάτω και να συνεχίσουμε με τις συζητήσεις».

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

«Market pass»: Διπλές και τριπλές πληρωμές τον Μάρτιο