Ένα παράδοξο φαινόμενο καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος, καθώς οι εισαγωγές της Κίνας συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή χάλυβα στη χώρα παρουσιάζει κάμψη. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε σημαντική αύξηση των αποθεμάτων στα κινεζικά λιμάνια και δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο για τους μεγάλους εξαγωγείς πρώτων υλών όσο και για τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Μαρίας Μπερτζελέτου, αναλύτριας της SIGNAL, οι παγκόσμιες θαλάσσιες ροές σιδηρομεταλλεύματος ανήλθαν τον Μάιο του 2026 σε 145 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας μείωση 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Παρά τη συνολική υποχώρηση της αγοράς, οι εισαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης ήταν αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά αρχίζει να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κινεζικό κλάδο χαλυβουργίας.
Αντίθετα, οι αποστολές σιδηρομεταλλεύματος προς προορισμούς εκτός Κίνας σημείωσαν σημαντική πτώση της τάξης του 15%, καθώς η ζήτηση από άλλες περιοχές του κόσμου παραμένει υποτονική λόγω των πιέσεων που συνεχίζει να δέχεται η παγκόσμια βιομηχανία χάλυβα.
Το χάσμα μεταξύ εισαγωγών και παραγωγής χάλυβα
Η έκθεση επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της αγοράς αφορά τη διαρκώς διευρυνόμενη απόσταση μεταξύ των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος και της πραγματικής κατανάλωσης από τις κινεζικές χαλυβουργίες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στην Κίνα κινείται κατά 4% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2025, ενώ την ίδια περίοδο οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν κατά 3%. Η αναντιστοιχία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή συσσώρευση αποθεμάτων στα λιμάνια της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης, τα αποθέματα στα κινεζικά λιμάνια ανήλθαν στα 160 εκατ. τόνους στα τέλη Μαΐου, πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 165 εκατ. τόνων που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2026.
Παράλληλα, τα σημερινά επίπεδα αποθεμάτων είναι αυξημένα κατά περίπου 22% σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον Ιούλιο του 2025. Η Μαρία Μπερτζελέτου σημειώνει ότι αυτή η απόκλιση μεταξύ εισαγωγών και παραγωγής αποτελεί σήμερα το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς σιδηρομεταλλεύματος. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης των εισαγωγών δείχνουν ότι η αγορά αρχίζει σταδιακά να προσαρμόζεται, καθώς οι κινεζικές χαλυβουργίες και οι εμπορικοί οίκοι επιχειρούν να απορροφήσουν τα υψηλά αποθέματα. Η εικόνα αυτή δημιουργεί προκλήσεις για τους μεγάλους προμηθευτές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας, κυρίως την Αυστραλία και τη Βραζιλία, οι οποίες εξακολουθούν να κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά.
Τον Μάιο του 2026 η Αυστραλία εξήγαγε περίπου 86 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος και η Βραζιλία 33 εκατ. τόνους, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς. Ωστόσο, η SIGNAL εκτιμά ότι η συνολική κινεζική ζήτηση εισαγωγών ενδέχεται να υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, καθώς η αγορά θα προσπαθήσει να απορροφήσει τα αυξημένα αποθέματα που έχουν συσσωρευτεί στα λιμάνια. Την ίδια στιγμή, οι κινεζικές χαλυβουργίες στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε πρώτες ύλες υψηλότερης ποιότητας, προκειμένου να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής σε μια περίοδο που τα περιθώρια κέρδους παραμένουν περιορισμένα. Η τάση αυτή ενδέχεται να μειώσει τη ζήτηση για μεσαίας ποιότητας αυστραλιανά φορτία, ασκώντας πρόσθετες πιέσεις στους παραδοσιακούς εξαγωγείς.
Η άνοδος της Γουινέας αλλάζει τον χάρτη
Παράλληλα, η αγορά παρακολουθεί στενά την ταχεία ανάπτυξη του γιγαντιαίου μεταλλευτικού έργου Simandou στη Γουινέα, το οποίο εξελίσσεται σε έναν νέο σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά σιδηρομεταλλεύματος. Οι εξαγωγές από τη Γουινέα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 2 εκατ. τόνους τον Μάιο, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ και σχεδόν διπλασιάζοντας το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα. Παρότι η χώρα αντιπροσωπεύει ακόμη μόλις το 2% των παγκόσμιων ροών σιδηρομεταλλεύματος, η σταδιακή ανάπτυξη του Simandou θεωρείται κομβικής σημασίας για το μέλλον της αγοράς. Η παραγωγή του κοιτάσματος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας στην Κίνα πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας σιδηρομετάλλευμα και ενισχύοντας τον ανταγωνισμό απέναντι στους παραδοσιακούς προμηθευτές.
Θετικές προοπτικές για τα capesize
Παρά τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τη ναυτιλία ξηρού φορτίου και ειδικότερα για τα πλοία τύπου capesize. Η SIGNAL επισημαίνει ότι η διαδρομή Γουινέα – Κίνα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη διαδρομή Αυστραλία – Κίνα. Συγκεκριμένα, παράγει περίπου 25% περισσότερα τονομίλια σε σχέση με ένα αντίστοιχο αυστραλιανό ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ο συνολικός όγκος εισαγωγών της Κίνας δεν αυξηθεί, η μετατόπιση μέρους του εμπορίου προς τη Γουινέα μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση για χωρητικότητα και να στηρίξει τα ναύλα των capesize. Η επίδραση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς δεν εξαρτάται από την αύξηση των συνολικών όγκων μεταφοράς, αλλά από την αλλαγή των εμπορικών διαδρομών και των αποστάσεων που διανύουν τα πλοία.
Διαβάστε ακόμη
Ασφαλιστικό: Οι αλλαγές στις κρατήσεις που φέρνουν αυξήσεις στις συντάξεις από το 2027
Πώς ένας travel creator έγινε viral μέσα από την απομόνωση στο M/V Hondius (pics)
Νοσηλευτές και βαρέα ένσημα: Τι αλλάζει με την εξαγορά πλασματικού χρόνου
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.