Ο Όμιλος Αγγελικούση με επικεφαλής την Μαρία Αγγελικούση είναι από τις κυρίαρχες, παγκοσμίως, δυνάμεις στα LNG Carriers και δεξαμενόπλοια. Ως μέλος της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας αλλά και ως Οργανισμός που πρωταγωνιστεί στη μεταφορά ενέργειας έχει στρέψει την προσοχή της στο να συμβάλει στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση όπως τη ζητά και η κοινωνία, με ξεθώριασμα και στο τέλος απάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, με χρήση εναλλακτικών καυσίμων και νέων τεχνολογιών. Και στο βάθος της προσπάθειας το “net zero”.

“Ο Όμιλος Αγγελικούση έχει πολύ φιλόδοξους στόχους για την ενεργειακή μετάβαση σε συνάρτηση με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Ο Όμιλος για αυτόν τον σκοπό έχει δημιουργήσει μια αποκλειστική λειτουργία που ονομάζεται: Green Ships Department, το οποίο θα ηγείται όλων των δεσμεύσεων μετάβασης στην Ενέργεια με τους συνεργάτες, τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σε μια πληθώρα αλυσίδων αξίας που σχετίζονται με τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες” επισημαίνεται σε ανάρτηση του Ομίλου στα κοινωνικά δίκτυα:

“Αυτές περιλαμβάνουν εξελίξεις σε ευκαιρίες για πραγματοποίηση μεταφορών μηδενικών και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμμετοχή με προμηθευτές για την ανάπτυξη και κατανόηση της μελλοντικής και τρέχουσας προόδου εναλλακτικών καυσίμων με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα και τεχνολογίες που μπορούν να προωθήσουν το τοπίο της ενεργειακής μετάβασης για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένου του έργου βιωσιμότητας”.

Διαβάστε ακόμη:

Citigroup: Πού βάζει τώρα τον πήχη των αποτιμήσεων για τις ελληνικές μετοχές

«Μύλος» η διαχείριση αποβλήτων στην Αττική – Από τις έξι μονάδες έχουν χωροθετηθεί οι τρεις

Ξεκινάει η επιχείρηση μετάγγισης του ιρανικού πετρελαίου από το Ice Energy στο Lana