Ναυτιλία

Αριστείδης Πίττας: Παρήγγειλε για τη Εuroseas τη ναυπήγηση δύο container vessels κόστους 85 εκατ. δολ.

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Στα τέσσερα συνολικά πλοία φθάνει το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας

Συνεχίζει και το 2022 το επενδυτικό κρεσέντο ο πλοιοκτήτης Αριστείδης Πίττας. Πιο συγκεκριμένα έδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 2.800 κουτιών το καθένα για λογαριασμό της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά του NASDAQ, Εuroseas.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στις γιάρδες της Hyundaio Mipo Dockyard Co της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του τέταρτου τρίμηνο του 2023 και πρώτου του 2024. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται, συνολικά, στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas , Αριστείδης Πίττας δήλωσε:  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία δύο επιπλέον πλοίων μοντέρνας οικολογικής σχεδίασης 2.800 teu σε ένα από τα κορυφαίας ποιότητας ναυπηγία στον κόσμο. Τα τρέχοντα συμβόλαια, μαζί με μια παραγγελία που κάναμε τον Ιούνιο του 2021 για ένα ζευγάρι παρόμοια πλοία, θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια ισχυρή παρουσία στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ένα κουαρτέτο σύγχρονων πλοίων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου για τον στόλο μας. Αυτή η παραγγελία επίσης υπογραμμίζει το επιθετικό μας σχέδιο για την ανανέωση του στόλου μας και την επέκταση του αποτυπώματός μας στον κλάδο,τηρώντας τη δέσμευσή μας για περιβαλλοντικά βιώσιμες λειτουργίες” και συμπλήρωσε:
“ Πιστεύουμε ότι η επένδυση σε νέα πλοία σύγχρονου οικολογικού σχεδιασμού κάνει καλή χρήση των ταμειακών ροών της εταιρείας που δημιουργούνται από τον υπάρχοντα στόλο μας.

Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων τα επόμενα χρόνια, και πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα νεότευκτων θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της εταιρείας μας προς όφελος των μετόχων μας”.

Η εταιρεία έχει στόλο που αποτελείται από 16 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 50.371 εμπορευματοκιβωτίων. Με τις παραγγελίες για ναυπηγήσεις που συνολικά ανέρχονται πλέον στις τέσσερις, ο αριθμός των πλοίων θα ανέλθει στα 20 με συνολική μεταφορική ικανότατη 61.571 κουτιών.

Διαβάστε ακόμα:

Επενδυτική «απόβαση» των Αμερικανών σε ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας

Οι μεγάλες πλατφόρμες streaming αλλάζουν ξανά – Οι νέες τάσεις στον κλάδο της ψυχαγωγίας και το gaming

Mercedes-Benz και Geely σε αναζήτηση επενδυτών για την smart