Σε μία αποφασιστικής σημασίας κίνηση προχώρησε ο κολοσσός MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε στον δρόμο για την κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε πρόταση εξαγοράς όλων των μετοχών της Global Ports Holding η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιμένων κρουαζιέρας στον κόσμο, με 26 λιμάνια σε 14 χώρες.

Όπως ενημέρωσε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου η GPH οι συζητήσεις βρίσκονται σε σε προκαταρκτικό στάδιο».
Η GPH έχει συμφέροντα σε μια σειρά από βασικά λιμάνια σε όλη τη Μεσόγειο, όπως το Κουσάντασι, η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα, η Βαλέτα, η Μάλαγα, η Βενετία, η Κάλιαρι και άλλα. Επίσης στα λιμάνια της Καραϊβικής περιλαμβάνουν το Νασάου και την Αντίγκουα. Οι δραστηριότητες στην Ασία περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη.

Η GPH προσεγγίστηκε από την SAS Shipping Agencies Services,θυγατρική της MSC Mediterranean Shipping Company Holdin.

Την ώρα που οι Όμιλοι κρουαζιέρας αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας που έπληξε τον κλάδο, ο Όμιλος της MSC, κορυφαίας Liner εταιρεία του κόσμου με τα αστρονομικά κέρδη που αποκομίζει από τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων είναι ο μόνος παίκτης που έχει χρήματα για να επενδύσει στην κρουαζιέρα όπου δραστηριοποιείται μέσω της MSC Cruises.

Οι ανταγωνιστές έχουν αποσυρθεί από τις επενδύσεις ανάπτυξης των λιμανιών.

Η MSC Group βρίσκεται σε ένα ξεφάντωμα εξαγορών.

Συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει την αφρικανική επιχείρηση μεταφορών και logistics της Bollore SA για 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ (6 δισεκατομμύρια δολάρια) συμπεριλαμβανομένου του χρέους μετά την απόκτηση μεριδίου στην ιταλική εταιρεία πορθμείων Moby SpA τον Μάρτιο. Παράλληλα, τον Ιανουάριο, η γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία συνεργάστηκε με τη ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Deutsche Lufthansa AG, προκειμένου να υποβάλουν από κοινού προσφορά για την εξαγορά της ITA, τον διάδοχο της Alitalia.

Από τις αρχές του 2021, η MSC έχει αποκτήσει περισσότερα από 150 πλοία φτάνοντας τα 700 σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg. Η καθαρή περιουσία του Απόντε υπερδιπλασιάστηκε το διάστημα αυτό, αγγίζοντας τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Τα (ακόμα πιο φρέσκα) γκάλοπ, οι δέκα επενδυτές για τα 75 ξενοδοχεία, οι insiders που αγοράζουν μετοχές και η μάχη στις τηλε-πλατφόρμες

Villas Armit: Σε νέο σφυρί οι πολυτελείς βίλες στη Μύκονο

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: Οι επενδύσεις και η ραγδαία ανάπτυξη της Microsoft στην Ελλάδα