Επεκτείνει τις επενδύσεις της, στον τομέα των super yacht, η Angel Yachts Co. Ltd. (AYC). Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγγελάκο.

Η AYC, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει σε παραγγελία, τριών νέων θαλαμηγών σε συνεργασία με το μεσιτικό γραφείο IYC και τον Μισελ Χρυσικόπουλο. Αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των θαλαμηγών μέσω ναυλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τρία yacht θα έχουν μήκος 70 μέτρα με χωρητικότητα περί τα 1500 gt., ενώ η τιμή ναύλωσής τους στην αγορά σήμερα κυμαίνεται από 700.000 έως 800.000 ευρώ ανά εβδομάδα.

Όσον αφορά το κόστος του mega deal, για ανάλογα σκάφη σε παρόμοιες γιάρδες (π.χ. San Lorenzo και Benetti) η τιμή ζήτησης διαμορφώνεται περί τα 77 έως 87 εκ. ευρώ για κάθε σκάφος, ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές.

Το νέο αυτό εγχείρημα εκτός από τη δημιουργία 80 νέων θέσεων εργασίας, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη του πολυτελούς θαλάσσιου τουρισμού στην χώρα μας, η οποία εξελίσσεται σε κορυφαίο προορισμό στην παγκόσμια αγορά του yachting.

Η εταιρεία, έκανε το πρώτο της βήμα στην αγορά ναύλωσης superyachts πριν από τρία χρόνια με την απόκτηση του Idyllic και πέρσι έδωσε συνέχεια με το Seakid.

Τα δύο σκάφη τα οποία έχουν σαν βάση την Ελλάδα είναι της Benneti και η χωρητικότητά τους είναι περίπου 1.000 gt το καθένα. To IDyllic κτίστηκε το 2008, αγοράστηκε και έκανε refit το 2020, είναι ήδη τρία χρόνια στην αγορά και είναι ναυλωμένο για όλο το καλοκαίρι 2023. Το Seakid κτίστηκε το 2013, αγοράστηκε το 2022 και μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία του refit θα είναι έτοιμο και αυτό για ναύλωση. Και τα δύο σκάφη έχουν αποκλειστικά ελληνικά πληρώματα (13-15 άτομα το καθένα), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μόνιμες θέσεις εργασίας.

Το deal

Η συμφωνία για τα τρία super yachts, έγινε πρώτο θέμα πριν από λίγες μέρες σε όλα τα μεγάλα site που ασχολούνται με το yachting στο εξωτερικό. Τις φήμες για ελληνική συμμετοχή, «έθρεψε» η ανακοίνωση της IYC, η οποία έκανε λόγο για επένδυση από ελληνική οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, η Italian Sea Group και η IYC χαρακτήρισαν εξαιρετικά επιτυχημένη την συμφωνία για τις θαλαμηγούς, με ελληνική οικογένεια, χωρίς όμως να αναφέρουν το όνομα του επενδυτή.

«Αυτή η απίστευτη συμφωνία φέρνει το The Italian Sea Group και την IYC ακόμα πιο κοντά, εδραιώνοντας μια σχέση που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια», σχολίασε ο Μισελ Χρυσικόπουλος, Global Managing Partner της IYC, ο οποίος θα επιβλέπει τις διαδικασίες κατασκευής αυτών των τριών έργων superyacht. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο όραμα και τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Giovanni Costantino και την ομάδα της Italian Sea Group».

Η συμφωνία αυτή αυξάνει τις τρέχουσες παραγγελίες της IYC με την TISG σε επτά superyachts, πέντε εκ των οποίων πάνω από το όριο των 70 μέτρων. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και δύο super yachts που έγιναν σε συνεργασία με τον Giorgio Armani.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα σκάφη θα παραδοθούν διαδοχικά από το 2026 μέχρι το 2028.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τα σενάρια για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στην αγορά (πίνακας)

Έδωσαν τα χέρια Κομισιόν και Alphabet για τη διαμόρφωση συμφώνου για την τεχνητή νοημοσύνη

Rembrandt House Museum: Το μουσείο που για αναμνηστικό προσφέρει… τατουάζ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ