Ναυτιλία

DPort Services: Ανησυχία της για νέο αποκλεισμό του Εμπορικού Λιμένος Πειραιά

  • newsroom


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της DPort

Την ανησυχία της όσο αφορά την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά εκφράζει η DPort Services καθώς ένα εκ των τριών σωματείων εργαζομένων με την επωνυμία ΕΝΕΔΕΠ, προκήρυξε ξανά απεργία για την προσεχή Δευτέρα που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

Όμως κύκλοι της εταιρείας εκτιμούν ότι «όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές (27/10/2021 έως 31/10/2021 και 1/12/2021), η απεργία ενδέχεται να συνεχιστεί σε άλλες ημέρες κατά την προσφιλή τακτική του παραπάνω σωματείου».

Σε ανακοίνωσή της η DPort επισημαίνει:

«Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ προβάλλοντας ως αίτημα τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υποκρύπτει την αληθινή του βούληση να θεωρηθεί αυτό ως αντιπροσωπευτικό σωματείο ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αντιπροσωπευτικότερο σωματείο είναι το “Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΕΕΔΠ”. Απ’ ότι λοιπόν διαφαίνεται υπάρχει μία απίστευτης μορφής μεθόδευση που υποκινείται από κομματικούς μηχανισμούς με στόχο το λιμάνι, όμως θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, για την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί η ανεμπόδιστη είσοδος των εργαζομένων που θέλουν να απασχοληθούν στο λιμάνι όπως άλλωστε προβλέπει και ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά και σε περίπτωση νέας απεργιακής κινητοποίησης του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ ή της υπερκείμενής του συνδικαλιστικής οργάνωσης, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, οι Αρχές θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα και θα διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού, η διακοπή λειτουργίας του οποίου θα επιφέρει σημαντική βλάβη τόσο στην εταιρεία όσο και σε χιλιάδες συναλλασσόμενους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω της λειτουργίας του».

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Φαφαλιός: Υπέρ της πρότασης της ΕΕ για συνυπευθυνότητα στις εκπομπές ρύπων

Μαρία Αγγελικούση: Δύο δισ. δολ. το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran Gas για 10 νεότευκτα LNG

Βενιάμης: «Οι συνάδελφοι που θα πάρουν τη σκυτάλη, να κρατούν τη Ναυτιλία μας πρώτη στις θάλασσες και στις καρδιές των ανθρώπων»