Η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των Χούθι άνοιξε την όρεξη στους πειρατές που προσπαθούν να χαρούν στην…αναμπουμπούλα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ινδία έχει αναπτύξει τουλάχιστον 12 πολεμικά πλοία ανατολικά της Ερυθράς Θάλασσας για την παροχή ασφάλειας κατά των πειρατών και έχουν ερευνήσει περισσότερα από 250 σκάφη, καθώς οι δυτικές δυνάμεις επικεντρώνονται στις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι της Υεμένης.

Η Ινδία δεν έχει ενταχθεί στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ομάδα κρούσης για την Ερυθρά Θάλασσα και δεν διαθέτει πολεμικά πλοία εκεί. Αλλά έχει στείλει δύο πολεμικά πλοία πρώτης γραμμής στον Κόλπο του Άντεν και τουλάχιστον 10 πολεμικά πλοία στη βόρεια και δυτική Αραβική Θάλασσα, μαζί με αεροσκάφη επιτήρησης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας στην περιοχή, είπαν.

Και άλλες χώρες έχουν ναυτική παρουσία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Κίνας, αλλά οι Ινδοί αξιωματούχοι λένε ότι η παρουσία της Ινδίας είναι η μεγαλύτερη.

Οι Ινδοί στρατιωτικοί και αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το προσωπικό του ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κομάντος, έχει ερευνήσει περισσότερα από 250 σκάφη και μικρά σκάφη τους τελευταίους δύο μήνες, επιβιβαζόμενοι σε περισσότερα από 40, καθώς η πειρατεία επιστρέφει μετά από εξαετή απουσία.

Τουλάχιστον 17 περιστατικά πειρατείας, απόπειρας πειρατείας και ύποπτων

Ινδοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η σύγκρουση απλώνεται πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα όμως διευκρινίζουν: “Οι Χούθι και η πειρατεία δεν συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά οι πειρατές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, καθώς οι προσπάθειες της Δύσης επικεντρώνονται στην Ερυθρά Θάλασσα”.

Διαβάστε ακόμη

Η V+O προχωρά σε στρατηγική συμφωνία με τον διεθνή όμιλο επικοινωνίας Sec Newgate

«Σάρωσε» το ΙΡΟ για την εισαγωγή του «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο

Ο Μητσοτάκης και η Ούρσουλα, οι μπίζνες της Πόλης, η εταιρεία των Πεταλιών, η D.T στη Θεσσαλονίκη και τα λεφτά από τα σεντούκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ