Ναυτιλία

Η Seanergy πήρε δάνειο συνδεδεμένο με τη μείωση εκπομπής αερίων

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το δάνειο των 16,85 εκατ. δολαρίων συνδέεται με τη βιωσιμότητα της εταιρείας - H εταιρεία θα καλύψει μέρος του κόστους απόκτησης ενός μεταχειρισμένου φορτηγού capesize 

Αρχίζουν να αυξάνει ο αριθμός των δανείων που παίρνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα οποία είναι συνδεδεμένα με τη βιωσιμότητα και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά ένα ορισμένο ποσό.

Την περασμένη εβδομάδα η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Seanergy Maritime Holdings έλαβε δεσμευτική επιστολή από κορυφαίο ευρωπαϊκό τραπεζικό ίδρυμα για την παροχή δανειακής διευκόλυνσης ύψους 16,85 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία συνδέεται με τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Με το ποσό αυτό η εταιρεία θα καλύψει μέρος του κόστους απόκτησης ενός μεταχειρισμένου φορτηγού capesize το οποίο αγόρασε τον περασμένο Μάιο.

Πρόκειται για το M/V Worldship μεταφορικής ικανότητας 181.000 τόνων dw ναυπηγημένο το 2012 σε ιαπωνική γιάρδα. Το κόστος ναυπήγησης είχε ανέλθει στα 33,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείες δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ανακοινώνουμε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια καινοτόμο χρηματοδότηση για τη Seanergy, η οποία είναι συνεπής τόσο με τη συντηρητική μας προσέγγιση μόχλευσης, όσο και με τη δέσμευσή μας στους στόχους βιωσιμότητας. Τα έσοδα αυτού του νέου δανείου θα ενισχύσουν περαιτέρω την ισχυρή μας θέση ρευστότητας. Ταυτόχρονα, είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε ενεργά μαζί με παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας στο Call to Action, μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει να συμβάλει στους στόχους της βιομηχανίας μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Διαβάστε ακόμη 

Ποιοι ενδιαφέρονται για το ΜΙΝΙΟΝ: Προτάσεις για ξενοδοχείο, γραφεία και εμπορικές χρήσεις

Η δουλίτσα της Διάτμησης (πρώην… Φλομπέρ) το νέο ομόλογο, το «μαντήλι» του Φερίτ και η παρεξήγηση στο Annabel’s 

Στέλιος Χατζηιωάννου: easy παντού για τον Sir Stelios (pics)