Ναυτιλία

Οικογένεια Παληού: Εταιρεία spin-off για τα παλιά πλοία της – Αίτημα εισαγωγής στον Nasdaq

  • newsroom


Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, η Diana Shipping θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή

Τη λειτουργία εταιρείας spin-off για τρία από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της ανακοίνωσε η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η νέα εταιρεία, OceanPal Inc., αιτήθηκε την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στον δείκτη Nasdaq, ενώ η η Diana θα της παρέχει αρχικό κεφάλαιο κίνησης 1 εκατ. δολαρίων και θα διανείμει τις κοινές μετοχές αυτής στους μετόχους της.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε, επίσης, ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 Νοεμβρίου.

«Το spin-off για το 100% των μετοχών της OceanPal αντιπροσωπεύει μία σημαντική επιστροφή αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η διανομή μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, ενώ η Diana θα συνεχίσει να εστιάζει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», σχολίασε, μεταξύ άλλων, η CEO της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού.

Η Diana Shipping διαχειρίζεται συνολικά 36 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Παραμένει το χάος στην εφοδιαστική αλυσίδα – Πώς επηρεάζεται η παγκόσμια ανάπτυξη

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν – Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Συναγερμός στη Γερμανία: Γιατί αναμένεται αύξηση τιμών στην μπύρα