Νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο LNG Carriers έβαλε ο Όμιλος Αγγελικούση στις κορεατικές γιάρδες Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Πρόκειται για πλοία μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων με συνολικό κόστος ναυπήγησης τα 513 εκατομμύρια δολάρια.

Η παραγγελία δόθηκε από την Maran Gas εταιρεία -βραχίονα του Ομίλου με στόλο από πλοία LNG Carrier.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran εφόσον επισημοποιηθεί η παραγγελία, ανεβαίνει στα 14 νεότευκτα όλα υπό ελληνική σημαία με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2023. Είναι όλα αδελφά πλοία ίδιας χωρητικότητας, 174.000 κυβικών μέτρων.

Η Maran Gas διαθέτει στόλο ο οποίος αποτελείται από 45 LNG Carrier στο νερό. Από τα 45 πλοία τα 40 είναι υπό ελληνική σημαία, ποσοστό 88,8%.

O Όμιλος με επικεφαλής τη Μαρία Αγγελικούση έχει σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα, με συνολικά 15 πλοία το συνολικό κόστος του oποίου ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλα τα πλοία είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο. Τα πλοία του ομίλου ανέρχονται στα 141 συν τα 17 υπό ναυπήγηση ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στα 158.

Διαβάστε ακόμη

Δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία απολαμβάνουν τις καλές ναυλαγορές

Πάνος Ζαχαριάδης: Πόσο οικολογικά είναι τα εναλλακτικά καύσιμα (pic)

Μια θέση στα PCI διεκδικεί ο όμιλος Κοπελούζου για το ηλεκτρικό καλώδιο Αττικής – Αιγύπτου ύψους άνω από 3,5 δισ.