Ναυτιλία

Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ παρέλαβε το 4ο νεότευκτο δ/ξ και θα έχει συνολικά έσοδα 200 εκ.

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Τα πλοία είναι ήδη ναυλωμένα για πέντε χρόνια ενώ σε εξέλιξη υπάρχει και άλλο ναυπηγικό πρόγραμμα για ένα δεξαμενόπλοιο DP2 shuttle και ένα LNG

Το τέταρτο από τα συνολικά τέσσερα δεξαμενόπλοια που ήταν το ναυπηγικό της πρόγραμμα παρέλαβε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation συμφερόντων της οικογένειας Τσάκου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax και δύο aframax. Τα πλοία είναι ήδη ναυλωμένα για πέντε χρόνια και ο συνολικός τζίρος θα ανέλθει στα 200 εκατ. δολάρια.

Σε εξέλιξη υπάρχει και άλλο ναυπηγικό πρόγραμμα για ένα δεξαμενόπλοιο DP2 shuttle και ένα LNG.

«Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε επιτυχώς αυτήν την τελευταία φάση του αναπτυξιακού μας προγράμματος νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και τα συγχαρητήριά μας φτάνουν στα ναυπηγεία για τη δέσμευση και τον επαγγελματισμό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με την παγκόσμια πανδημία.
Το μέγεθος του ναυλωτή σε συνδυασμό της 5ετούς χρονοναύλωσης αποτελεί απόδειξη ότι η ΤΕΝ είναι κορυφαία εταιρεία μεταφοράς ενέργειας ως κορυφαίου διεθνούς μεταφορέα ενέργειας και υπογραμμίζει το μακροχρόνιο βιομηχανικό μοντέλο της Εταιρείας », ο Γιώργος Σαρόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ:

«Με ένα δεξαμενόπλοιο DP2 suezmax και ένα LNG ακόμη υπό κατασκευή, ανυπομονούμε να επεκτείνουμε περαιτέρω την επιχειρησιακή εμβέλεια της ΤΕΝ πέρα ​​από τους συμβατικούς τομείς και να προσφέρουμε στους επενδυτές μεγαλύτερο εύρος στις δυνατότητες παραγωγής κερδών του στόλου».

Η TEN διαχειρίζεται στόλο με 68 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,6 εκατ. τόνους dw.

Διαβάστε επίσης: 

Seanergy Maritime: Τριπλασίασε τα ίδια κεφάλαια στα 86,6 εκατ. και είχε κερδοφόρο γ΄ τρίμηνο

Κομισιόν: Νέα NPLs και κόστος τιτλοποιήσεων οι κίνδυνοι για τις ελληνικές τράπεζες

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πήραν «ελευθέρας» για λειτουργία τις Κυριακές