Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 23η Ελληνική και Παρευξείνια Επιτροπή του Bureau Veritas με οικοδέσποινα την Αντιπρόεδρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής Ζώνης, Παγιέτ Παλαιολόγου, υπό την Προεδρία του Γιώργου Προκοπίου και την παρουσία της Ανώτατης Διοίκησης του Bureau Veritas.

“Η Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής Ζώνη -SEEBA Zone θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Ελλάδα: Έχουμε μακροχρόνιες και ριζωμένες σχέσεις σε όλη την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, γεγονός που αντανακλά την εκτεταμένη παρουσία μας και την ισχυρή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων για να διαχειριστούν τη μετάβαση του κλάδου. Είναι ο ρόλος μας να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να φέρνουμε σε επαφή τους ηγέτες του κλάδου για να συζητήσουμε τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους” σχολίασε η Παγιέτ Παλαιολόγου.

Το “παρών” μεταξύ άλλων έδωσαν οι πλοιοκτήτες, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πέτρος Παππάς, Πάνος Λασκαρίδης, Πόλυς Βάσσου Χατζηιωάννου, Βίκτωρ Ρέστης. Νέο μέλος του Committe ανακοινώθηκε η την Σεμίραμις Παληού, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Diana Shipping Services.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αποτελεί φόρουμ για την BV προκειμένου να συζητηθούν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος και οι τελευταίες εξελίξεις. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε έναν συνεχή διάλογο για την αντιμετώπιση τεχνικών, επιχειρησιακών και κανονιστικών προκλήσεων.

Οι δραστηριότητες και οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Ομίλου Bureau Veritas παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο από τον κ. Didier Michaud-Daniel και την κα Hinda Gharbi, περιγράφοντας τις δραστηριότητες του Ομίλου και τα οφέλη από το εύρος των δραστηριοτήτων σε όλες τις δραστηριότητες της BV – Κτίρια & Υποδομές, Πιστοποίηση, Αγροδιατροφή & Εμπορεύματα, Καταναλωτικά Προϊόντα και Βιομηχανία.

Ο κ. Matthieu de Tugny εξέτασε τη μεγάλη εικόνα της ναυτιλίας και το μεταβαλλόμενο τοπίο, εστιάζοντας στην τεχνογνωσία και την τεχνική αριστεία της BV, ενώ ο κ. Laurent Leblanc, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνικών & Λειτουργιών, επικεντρώθηκε στις τεχνολογικές εξελίξεις στη ναυτιλία.

Φέτος ήταν καλεσμένος ο. Jan Dieleman, Πρόεδρος της Cargill Ocean Transportation. Ο κ. Dieleman συμμετείχε σε μια συζήτηση που αφορούσε τη βιωσιμότητα από τη σκοπιά του ναυλωτή. Συζήτησε την απαλλαγή από τον άνθρακα, τις επιδόσεις και τους ανθρώπους στη ναυτιλία. Φρέσκος από το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη – του οποίου προεδρεύει, και λαμβάνοντας το βραβείο βιωσιμότητας της Capital Link την προηγούμενη ημέρα στην Αθήνα, ο κ. Dieleman μοιράστηκε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του για μια πιο βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επικεντρώθηκε στη σημασία των βραχυπρόθεσμων στόχων, της συνεργασίας – “συνεργαστείτε με τα ενδιαφερόμενα μέρη σας”, της ανάγκης για διαφάνεια, των δεδομένων – και του να έχετε ανοιχτό μυαλό στην υιοθέτηση νέων ιδεών και αλλαγών.

Το δεύτερο μέρος της Επιτροπής άρχισε με τον Δρ Ιωάννη Κοκαράκη, Διευθυντή Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ο οποίος τόλμησε να αντιμετωπίσει το σαιξπηρικό ερώτημα “Να κατασκευάσω ή να μην κατασκευάσω” που αντιμετωπίζουν οι πλοιοκτήτες σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να εξελίσσεται με τους κανονισμούς απαλλαγής από τον άνθρακα και τις αναδυόμενες τεχνολογίες εναλλακτικών καυσίμων.

Ο κ Βασίλης Δημουλάς, Διευθυντής Τεχνολογίας & Καινοτομίας, συζήτησε δύο τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης που δεν σχετίζονται με καύσιμα, τη δύναμη του ανέμου και τη δύναμη των δεδομένων, καθώς και τον πιθανό συνδυασμό τους, ενώ ο κ. Μπιλ Σταματόπουλος μοιράστηκε βασικές πληροφορίες για τα καύσιμα καυσίμων στο μέλλον με ιδιαίτερη έμφαση στα βιοκαύσιμα.
Τέλος, η Ελένη Λετώνη, Συντονίστρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Επικοινωνίας, παρουσίασε τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων και της Θάλασσας που επεκτείνονται τα τελευταία 5.000 χρόνια.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή έντονη συζήτηση μεταξύ των μελών για θέματα εξελισσόμενου ενδιαφέροντος και τον κοινωνικό χρόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο» σε Ισραηλινούς για ξενοδοχείο σε ένα εμβληματικό διατηρητέο στη Μητροπόλεως (pics)

Ο εξάδελφος και… ο Τζόκοβιτς, οι εφτά παίκτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι μνηστήρες της Αριάδνης

Τραμ, ηλεκτρικός και μετρό: Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης του Πειραιά