Ναυτιλία

Πέτρος Παππάς: Μετατρέπει φορτηγά πλοία της Star Bulk για μεταφορά containers

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Είναι από τις πρώτες εταιρείες που έλαβε πιστοποίηση από νηογνώμονα

H εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Star Bulk με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά είναι μία από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες με φορτηγά πλοία που ξεκίνησε να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια. Είναι από τις πρώτες που έλαβε πιστοποίηση από νηογνώμονα  για να το κάνει.

Πρόκειται για ένα capesize φορτηγό χωρητικότητας 175.000 τόνων dw. Θα μεταφέρει 1.400 εμπορευματοκιβώτια. Πρόκειται για ιστορική πρωτιά όπως επισημαίνουν  διεθνείς αναλυτές. Με την κίνηση αυτή ο Πέτρος Παππάς δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσης για την εταιρεία σε μία εποχή που οι ναυλαγορές container vessels και των φορτηγών καταγράφει ιστορικά ρεκόρ κερδών.

Η έλλειψη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει οδηγήσει εξεύρεση νέων λύσεων για να καλυφθεί η ζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Star Bulk δεν είναι η μόνη φορτηγός ναυτιλιακή εταιρεία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνίες κλείνονται για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων για πλοία μεγέθους από Capesize, αλλά και μικρότερης χωρητικότητας όπως τα supramaxes.

Η ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων  είναι τόσο μεγάλη ώστε οι ναυλωτές έχουν στραφεί και στα φορτηγά πλοία στα οποία γίνονται μετατροπές για να μπορούν να φορτώνουν «κουτιά».

Η Star Bulk έχει στόλο με 148 πλοία συνολικής χωρητικότητας 15,4 εκατ. τόνων. Από αυτά 127 είναι φορτηγά χωρητικότητας από 52.000 έως 210.000 τόνους DW, 19 δεξαμενόπλοια και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Στα 16,6 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης για το 2021 (vid)

Δημήτρης Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ με την Αττική Οδό

Eurobank Equities: Top-pick η μετοχή της ΔΕΗ – Στα 14,80 ευρώ η νέα τιμή στόχος