Με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, αλλά και δραστηριοτήτων του υποστηρικτικού cluster για τα κρουαζιερόπλοια, που θα προδώσουν σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία, και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της CLIA και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Τούτο διαπιστώθηκε σήμερα, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της Γενικής Διευθύντριας της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας-CLIA, Marie-Caroline Laurent, την οποία συνόδευαν η Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA, κα Μαρία Δεληγιάννη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal, Κρις Θεοφιλίδης, στο Ε.Β.Ε.Π.

Εκεί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Βασίλη Κορκίδη, τον πρόεδρο του Π.Σ.Ε.Π.Ε. και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μαυρίκο, και τον αντιπρόεδρο του Ε.Σ.Π., Μιχάλη Χατζηιωάννου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέπτυξε τους τρείς βασικούς στόχους που έχει θέσει το Επιμελητήριο αναφορικά με το σύνολο των δραστηριοτήτων της κρουαζιέρας προτάσσοντας το θέμα της ανάπτυξης συνεργιών με τις εταιρείες της κρουαζιέρας στον τομέα των ναυπηγοεπισκευών, αλλά και των εργασιών dry dock για κρουαζιερόπλοια που χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως home port, και όχι μόνο.

Με αφορμή την «πράσινη μετάβαση» του τομέα της κρουαζιέρας στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Marie-Caroline Laurent, διαπιστώθηκε συναντίληψη όσον αφορά στην ευρύτητα των πεδίων ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργιών με εταιρείες της κρουαζιέρας στους τομείς των ναυπηγοεπισκευών, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα του dry dock, δεδομένης της δυναμικότητας των ναυπηγείων του κόλπου της Ελευσίνας που είναι κυρίαρχη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και η γενική διευθύντρια της CLIA συμφώνησαν ακόμη στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης δράσεων που αφορούν στην επισκεψιμότητα της πόλης του Πειραιά από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ενώ τέθηκαν και οι επιμέρους στόχοι.

Το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο εφαρμογής εξωστρεφούς πολιτικής, πρόκειται να λάβει μέρος στην Cruise Week Europe που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του προσεχούς έτους στην Γένοβα, όπου το παρόν θα δώσουν, στο σύνολό τους, οι εταιρείες που δρομολογούν κρουαζιερόπλοιά τους σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με προοπτική, πέραν της παρουσίας στα Ποσειδώνια, να έχει παρουσία και στην έκθεση κρουαζιερόπλοιων στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Στην συνάντηση, από την πλευρά της, η Marie-Caroline Laurent τόνισε ότι η CLIA αναγνωρίζει πως η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κόμβο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, έχοντας μάλιστα αναπτύξει σημαντικά τις δυνατότητες homeporting, για να αναφερθεί σε μία σειρά θεμάτων που επιζητούν ρύθμιση από τις ελληνικές αρχές, ώστε να είναι ευκολότερη η αποεπιβίβαση επιβατών σε προορισμούς που απαιτούνται έλεγχοι Schengen. Επίσης, η κ. Δεληγιάννη ανέπτυξε τους πέντε βασικούς πυλώνες του σχεδίου δράσης της CLIA για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με ορίζοντα πενταετίας.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα πρόστιμα

«Βροχή» οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

EastMed Pipeline: Πώς θα υλοποιηθεί ο αγωγός των 1.800 χλμ και των 6 δισ ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ