Καθαρά έσοδα αυξημένα κατά 200% κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2022 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Tsakos Energy Navigation συμφερόντων Νίκου Τσάκου.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια βελτιωμένα κατά σχεδόν 10 εκατ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα ανήλθαν στα 150 εκατομμύρια δολάρια με έξι πλοία να έχουν περάσει dry docking για επιθεώρηση και βελτιωτικές εργασίες και προσθήκες. Τα έσοδα από τη διαχείριση έφθασαν τα 9,6 εκατομμύρια δολάρια.

Πολλά πλοία του στόλου στη spot αγορά πέτυχαν υψηλά ναύλα μετά την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια με lockdowns.

Ο μέσος όρος των ναύλων ήταν 19.730 δολάρια και το EBITDA ανήλθε στα 42 εκατομμύρια αυξημένο κατά πέντε εκατομμύρια σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2021. Τα δάνεια μειώθηκαν κατά 44 εκατομμύρια.

Η Tsakos Energy Navigation είναι από τις ελάχιστες ναυτιλιακές εταιρείες που όχι μόνο επιβιώνει αλλά αναπτύσσεται δίνοντας επί 20 συναπτά χρόνια μερίσματα στους μετόχους της και μειώνοντας τον δανεισμό της ενώ ταυτοχρόνως αυξάνει τη δύναμη του στόλου της.

Από το 2016 έως και το 2021 μείωσε τον δανεισμό κατά 500 εκατομμύρια δολάρια έχοντας αυξήσει κατά 25% τον στόλο της. Η εταιρεία δεν έχει διαπραγματευτεί ποτέ τα δάνειά της.

Επίσης από το 2002 με την εισαγωγή της ΤΕΝ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δίνει μέρισμα στους μετόχους. Επί 20 συναπτά χρόνια με μέσο όρο απόδοσης 5,25%. Σε αυτά τα 20 χρόνια έχει δώσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα. Η ρευστότητα της εταιρείας ενισχύεται και οι προοπτικές της βελτιώνονται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμη:  

Χαμηλότερη ανάπτυξη 3,2% και πληθωρισμό 7,6% βλέπει η ΤτΕ για το 2022

Νέες αυξήσεις από αύριο στα εισιτήρια των πλοίων

Τα 3+1 deals που τρέχουν (παρά τα χάλια των αγορών), η επιστροφή του Λαβίδα, οι νέες εκδόσεις ομολόγων και ο «συνδρομητικός πονοκέφαλος»