Το 25% των φορολογικών δηλώσεων (ή 1,6 εκατομμύρια από τα συνολικά 6,4 εκατομμύρια που αναμένονται φέτος) έχουν ήδη υποβληθεί, πιάνοντας πλέον ρυθμούς της τάξεως και των 100.000 δηλώσεων ημερησίως! Καθώς απομένουν άλλες 38 ημέρες μέχρι να λήξει η διορία υποβολής, απαιτούνται περί τις 130.000 ημερησίως.

Οι ρυθμοί υποβολής εφέτος είναι τουλάχιστον 10% υψηλότεροι από πέρυσι, με δέλεαρ την άμεση επιστροφή χρημάτων από φόρους για 1 στους 5 φορολογούμενος. Λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διορία υποβολής, αν και εφόσον χρειαστεί.

Και πέρυσι μάλιστα, μέχρι 30 Ιουνίου είχαν υποβληθεί ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια δηλώσεις, αλλά τελικώς η διορία παρατάθηκε έως τέλους Αυγούστου, για να προλάβουν και οι τελευταίες υπόλοιπες 2,4 εκατ. δηλώσεις.

Με τα έως σήμερα δεδομένα πάντως:

  • σχεδόν ένας στους πέντε φορολογούμενους από όσους την έκαναν μέχρι 17 Μαΐου, δικαιούται επιστροφής φόρου (πάνω από 315.000 από τα 1,6 εκατ. δηλώσεις)
  • περίπου 250.000 φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή φόρου 380 ευρώ κατά μέσο όρο
  • για πρώτη φορά στα χρονικά, οι 1 στους 2 δικαιούχους επιστροφής φόρου (55,6%) έχουν εισπράξει ήδη την επιστροφή φόρου που δικαιούνται από την ΑΑΔΕ –αντί πολύμηνων καθυστερήσεων και αναμονών
  • άμεσες πληρωμές επιστροφών γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα πλέον, με τελευταία την περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου, ύψους 11,1 εκατ. ευρώ σε 54.677 δικαιούχους. Εισέπραξαν από 203 ευρώ κατά μέσον όρο ο καθένας και αναμένεται και νέα πληρωμή μέσα στην εβδομάδα

Σπάει έτσι η «παράδοση» που ήθελε το δημόσιο να «κυνηγά» τους πολίτες να πληρώσουν του φόρους τους, ενώ το ίδιο αργούσε να τους δώσει τις επιστροφές που δικαιούνται! Και επιπλέον, μπαίνει «φρένο» σε αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με οφειλές πριν καν καταστούν ληξιπρόθεσμες , για τις οποίες ο φορολογούμενους έχανε το δικαίωμα να τις πληρώνει τμηματικά για μήνες, επειδή η εφορία εισέπραττε «μια και έξω» την οφειλή.

Πλέον, οι πληρωμές επιστροφή φόρου στους πολίτες γίνονται άμεσα, μετά την υποβολή και εκκαθάρισης της δήλωσης.

Διαβάστε ακόμη

Τα τρία κρίσιμα στοιχήματα της χώρας μετά τις κάλπες

Οι δημοσκόποι… τα έπαιξαν, το Μαξίμου ετοιμάζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ «βουρλίζεται», το ΠΑΣΟΚ… ερωτάται και η αγορά ανασταίνεται!

Πάνω από 10 εκατ. διεκδικεί μέσω αγωγής ο Μίλτος Καμπουρίδης από την Dolphin Capital Investors

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ