Οικονομία

Ενδικοφανής Προσφυγή: Προς παράταση διοριών που έληγαν Φεβρουάριο – Μάρτιο

  • newsroom


Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών - Μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγκαίρως πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλα στοιχεία που απαιτούνται

Την παράταση της προθεσμίας για την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής που έχουν λήξει ή λήγουν από την 1/2/2021 έως και την 31/3/2021, εξετάζει να ανακοινώσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, λόγω του lockdown και των περιορισμών που έχουν τεθεί στις μετακινήσεις, πολύ μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγκαίρως πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλα στοιχεία που απαιτούνται, για να επιλύσουν φορολογικές διαφορές τους με την εφορία.

Ήδη προπαραμονή Χριστουγέννων ο υφυπουργός Οικονομικών είχε αναστείλει για εξήντα μέρες τις προθεσμίες άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής και αιτήματος αναστολής, οι οποίες έληγαν από 9 Νοεμβρίου 2020 έως και την 31η Ιανουαρίου 2021.

Παράταση έχει επίσης δοθεί έως και τις 31.03.2021, για την προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 63 του ν.4174/2013 που δεν έχει συμπληρωθεί από τις 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την 31η Ιανουαρίου 2021, εφόσον έως τις 16 Νοεμβρίου 2020 δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής.

Όπως όμως έχει ζητήσει εγγράφως και η ΠΟΦΕΕ «οι έκτακτες συνθήκες που κατέστησαν αναγκαίες τις ανωτέρω παρατάσεις, όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά επιδεινώθηκαν» και ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι των λογιστών κρίνουν ως αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ανάλογη παράταση και στις περιπτώσεις που λήγουν από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και τουλάχιστον μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΤ: Θα οπλίσει ξανά το νομισματικό «μπαζούκας»; – Οι ειδικοί απαντούν (Γραφήματα)

Ξενοδόχοι: «Κοντά, αλλά και μακριά η σεζόν του 2021» – Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έλεγχοι σε παρόχους υπηρεσιών στα κρυπτονομίσματα

Απόρρητο Απόρρητο