Καύσιμα… με βερεσέ αγοράζουν πλέον οι καταναλωτές καθώς άνοδος στην τιμή της βενζίνης και η πανδημία δεν τους επιτρέπουν να πληρώνουν τους πρατηριούχους όπως συνήθιζαν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Πρατηριούχων Νομού Λάρισας, Γιάννης Πορτέσης, τόνισε ότι υπάρχουν χρέη πάνω από 100.000 ευρώ σε βενζινάδικα από βερεσέ.

«Οι οδηγοί φορτηγών είναι εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο χρέος, καθώς αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα» εξήγησε. Ακόμα και φίλοι και συγγενείς καταφεύγουν στη λύση του βερεσέ, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Από την πλευρά της πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα μίλησε στο OPEN για τα χρέη χιλιάδων ευρώ σε βενζινάδικα, αλλά και για εκείνους που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

Ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το ξέφρενο «ράλι» ανατιμήσεων στα καύσιμα.

«Ξεκίνησε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων και θα πρέπει να δούμε και τις τιμές στα διυλιστήρια για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Σήμερα τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Σε αυτό θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα 10% που πρέπει να κερδίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, δηλαδή η εταιρεία, το πρατήριο κι ο μεταφορέας. Άρα η τιμή θα πρέπει να είναι για τον καταναλωτή στα 2,36 για την αμόλυβδη», είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Διαβάστε ακόμα:

Νταβός: Συζητώντας με σαμπάνια για τα «3Π» (Πόλεμος, Πείνα, Πληθωρισμός)

Jet2: Η διεθνής αεροπορική «βλέπει» ισχυρή ζήτηση σε Ελλάδα

Βύρων Βασιλειάδης / V Group: Δυναμική ανάπτυξη στον περιβαλλοντικό και ενεργειακό κλάδο με επενδύσεις €40 εκατ. το 2022