Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Επανέλεγχος στις δηλώσεις για τις αναστολές Μαρτίου

  • newsroom


Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι όσες επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν σήμερα 4 Μαρτίου 2021 δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Μάρτιο 2021, ως πληττόμενες, θα διενεργηθεί επανέλεγχος για την επιλεξιμότητά τους. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι ως άνω επιχειρήσεις – εργοδότες και οι λογιστές αυτών να ενημερωθούν από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από τις 5 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι μόνο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα εμφανίζεται μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» μέσω της επιλογής «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» σε κάθε δήλωση αναστολής που έχει υποβληθεί κατά την 4/3/2021 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Στην περίπτωση αυτή, οι δηλώσεις αναστολών λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοι δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Στις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας που υποβλήθηκαν στις 4 Μαρτίου από επιχειρήσεις-εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ως πληττόμενες δεν θα εμφανίζεται μήνυμα. Τέλος, σημειώνεται ότι από 5 Μαρτίου 2021 και μετά όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες δεν θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών.

Διαβάστε ακόμη:

Συμπληρωματική «σύνταξη» με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε ισχύ ο κανόνας «first in first out» για τους επενδυτές

Mετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε επιτρέπεται – Τι ισχύει από 4 έως 16 Μαρτίου (vid)