Οικονομία

Επίδομα αδείας 2021: Πότε καταβάλλεται η αναλογία σε όσους έχουν ενταχθεί στη Συν-Εργασία

  • newsroom


Eντός του επόμενου έτους η καταβολή της αναλογίας επιδόματος αδείας

Τον Ιανουάριο του 2022 αναμένεται να καταβληθεί η αναλογία του επιδόματος αδείας 2021 από το «Συν-εργασία» όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Όπως και πέρυσι, η καταβολή του επιδόματος γίνεται αφού υποβληθούν οι δηλώσεις Δεκεμβρίου από επιχειρήσεις – εργοδότες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις – εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021.

Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Άρα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις – εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Τα ελληνικά και τα ιταλικά λιμάνια κορυφαία σε επιβατική κίνηση στην Ευρώπη

Patmos Marine: Η εταιρεία που έφτιαξε το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό πλοίο (pics)

Η στρατηγική για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στο κύμα ακρίβειας