Οικονομία

Επιδότηση: Έως και 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια – Οι δικαιούχοι

  • newsroom


Η κυβέρνηση προχωρά στην οικονομική ενίσχυση όλων όσοι επιλέξουν για διακοπές των πληγεισών περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και τη Σάμο - Τα κριτήρια, τα ποσά και πώς θα τα λάβουν

Στην ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής κίνησης στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που το περασμένο καλοκαίρι επλήγησαν από τις φωτιές, αλλά στη Σάμο που «χτυπήθηκε» από τον καταστροφικό σεισμό, προωθεί η κυβέρνηση. Μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει επί της ουσίας επιδότηση σε όλους όσοι επιλέξουν τα συγκεκριμένα μέρη για διακοπές.

Σύμφωνα με την τροπολογία, κάθε ενήλικας που θα επιλέξει για τουρισμό τη Σάμο ή τη Βόρεια Εύβοια μπορεί να υποβάλει αίτηση για παροχή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής.

Η οικονομική ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ για τους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και το ποσό των 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας.

Δικαιούχοι είναι, σύμφωνα με την τροπολογία, όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία

 

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκινούν πλειστηριασμοί για σπίτια, μαγαζιά και οικόπεδα από 22.000 ευρώ (Λίστα)

Όμιλος Φωτιάδη: Οι Κύπριοι που επενδύουν στην Ελλάδα, η «Βόρεια» και η mega επένδυση στην Κρήτη (pics)

Τι είπαν στο «κλειστό» Μπάιντεν – Μητσοτάκης, το φως στη Χαλυβουργική, οι εξαγορές στα τρόφιμα, η INTRALOT και οι εξαφανισμένες μπύρες