Ενσημα και σύνταξη στο κινητό θα είναι η επόμενη ημέρα για τους υποψήφιους συνταξιούχους με την ολοκλήρωση του πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΑCTION 24, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την ψηφιοποίηση του e-ΕΦΚΑ, που θα οδηγήσει στην απόδοση σύνταξης με ένα κλικ.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η πρώτη ψηφιακή υποδομή, δηλαδή το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα συνιστά ένα κανάλι διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων, τις υφιστάμενες εφαρμογές και τα μητρώα της δημόσιας διοίκησης.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης σχετικά με το ύψος της σύνταξης που έχει δομήσει ο κάθε ασφαλισμένος, έπειτα από κάποια έτη ασφαλιστικού βίου, όπως για παράδειγμα η πρώτη 15ετία ασφάλισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ποσό των χρημάτων που θα λάβει τη δεδομένη στιγμή του εργασιακού βίου του, βάσει ηλικίας, αποδοχών και ενσήμων.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει η αναβάθμιση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», η οποία θα συμβάλει στην ψηφιακή αποτύπωση του ασφαλιστικού βίου όλων των ασφαλισμένων.

Διαβάστε ακόμη

Τα παραμυθάκια του Stephanos, η μάχη των δισ. στην Αττική Οδό, οι εξαγορές του Θεοδωρόπουλου και το νέο ντέρμπι για τους Πεταλιούς

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνουν διπλή δόση του φόρου χωρίς πρόστιμο

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» για δύο ξενοδοχεία με μεγάλη ιστορία (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ