Ενώ το «καλάθι του νοικοκυριού» συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά στα σούπερ μάρκετ, δύο νέα «καλάθια» αναμένονται ενόψει της 25ης Μαρτίου και του Πάσχα, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από μέρα σε μέρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το πρώτο «καλάθι» το οποίο θα δημιουργηθεί στα σούπερ μάρκετ για το Πάσχα θα αντικαταστήσει ουσιαστικά το «καλάθι της Σαρακοστής». Το «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να εφαρμοστεί από την Τετάρτη 5 Απρίλιου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή και θα περιέχει προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση.

Τα αρμόδια στελέχη βρίσκονται σε σκέψεις στο συγκεκριμένο «καλάθι» να μπουν και νέα είδη στην κατηγορία του κρέατος, όπως το αρνί και το κατσίκι, ενώ εξετάζεται σε αυτό να υπάρχει και το τσουρέκι, αλλά και τα σοκολατένια αυγά.

Από την άλλη, το «καλάθι του νονού» θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου και θα θυμίζει εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη», ενώ αναμένεται να προστεθούν επίσης οι λαμπάδες. Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Διαβάστε ακόμη:

«Κατηφόρα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτώση 3,5% στην εβδομάδα και αλλαγή momentum

Πούτιν: Ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία (upd)

Fitch: Πώς αποτιμά τις τράπεζες στην Ασία μετά τις χρεοκοπίες στις ΗΠΑ