Ξεκίνησαν ήδη από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, οι πρώτες πληρωμές σε άυλες κάρτες, για περίπου 650.000 δικαιούχους του επιδόματος Market Pass. Για τον μήνα Ιούνιο θα διανεμηθούν περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ, ή από 37 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.

Οι πληρωμές αφορούν όσους επέλεξαν να εισπράξουν το επίδομα σε άυλη κάρτα μέσω smartphone. Είναι η 5η και προτελευταία προγραμματισμένη πληρωμή, από τις έξι μηνιαίες δόσεις.

Το αρχείο των δικαιούχων έχει σταλεί στις τράπεζες και ανάλογα με ποιο πιστωτικό ίδρυμα συνεργάζεται κάθε δικαιούχος, η πληρωμή θα φανεί από σήμερα Παρασκευή για κάποιους, ή από Τρίτη ενδεχομένως για τους περισσότερους, καθώς μεσολαβεί η τραπεζική αργία του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα.

Παράλληλα όμως, παρότι οι δικαιούχοι που επέλεξαν να εισπράξουν το επίδομα σε μετρητά μέσω τραπεζικού λογαριασμού έχουν ήδη εξοφληθεί, αναμένεται και έκτακτη πληρωμή σε ΙΒΑΝ, για όσους είχαν κάνει λάθη στις αιτήσεις και τα διόρθωσαν.

Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το επίδομα ενός ολόκληρου εξαμήνου, δηλαδή από 105 έως και 480 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού τους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Market pass: Ποσά, πώς και ποιοι θα το λάβουν

Διαβάστε ακόμη

Lamda: Πώς προχωρά τώρα το project του Ελληνικού

Αναζητώντας «ψηφιακά ταλέντα»: Τι ζητάνε από τους εργοδότες οι εργαζόμενοι των νέων τεχνολογιών (πίνακας)

Οι φόροι κοστίζουν προεκλογικά, ο Μητσοτάκης για τους… μυστήριους, τα ξενοδοχεία της Goldman Sachs, η προετοιμασία για την Εθνική Τράπεζα και τα μερίσματα του μήνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ