Οικονομία

Μύκονος: Χρηματοδότηση €5,1 εκατ. για το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης

  • newsroom


Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η έγκριση της χρηματοδότησης συμπληρώνει τα άλλα δύο σημαντικά έργα αποχέτευσης που εκτελούνται στο νησί

Την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 5,1 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για το έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας σε υποδομές υδάτων και λυμάτων, αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Μυκόνου» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Το έργο αναμένεται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι η Μύκονος στη Μεγάλη Άμμο και στον Πλατύ Γιαλό, το οποίο προκλήθηκε από την εκροή λυμάτων από βλάβη αντλιοστασίων στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Το πρόβλημα στον Πλατύ Γιαλό και στη Μεγάλη Άμμο θα λυθεί άπαξ και δια παντός και οι εικόνες του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθούν», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε δε τη σημασία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών, τόσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και τις στρατηγικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στο νησί.

Η έγκριση της χρηματοδότησης του νέου έργου της ΔΕΥΑ Μυκόνου έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα δύο εξίσου σημαντικά έργα αποχέτευσης που εκτελούνται στο νησί, επίσης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών:

  • Την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας Μυκόνου, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, και
  • Τη βελτίωση υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων ΔΕΥΑ Μυκόνου, ύψους 6,015 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το έργο ύδρευσης, ύψους 6,697 εκατ. ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης της Άνω Μεράς Μυκόνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας, ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου και επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στα ακόμη δύο βασικά έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τον Στέλιο Πέτσα συνόδευαν ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, καθώς και οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας.

Διαβάστε ακόμη

Commerzbank: Ανάκαμψη η Ελλάδα με +11,6% φέτος και +6,4% το 2022

«Μάχη» για ανάπτυξη 7,5%, παροχές και νέα αύξηση κατώτατου μισθού

Μελέτη: Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες από τα social media