Οικονομία

Πάγιες δαπάνες: Λήγει στις 9/8 η παράταση στην υποβολή αιτήσεων για επιδότηση

  • newsroom


Oι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport»

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο μέτρο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τις οποίες τροποποιείται η ΚΥΑ για τη Β΄ φάση του μέτρου ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών (ΦΕΚ Β΄ 3492/31.7.2021 και Β΄ 3529/3.8.2021).

Με την εν λόγω τροποποίηση διευκρινίζεται ότι οι νέες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), δύνανται να ενταχθούν στο μέτρο με βάση το σημείο 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον εμφανίζουν ζημία και μείωση τζίρου κατά 30% κατά την επιλέξιμη περίοδο, σε σχέση με το 2019.

Σε περίπτωση που δεν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τότε μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο σύμφωνα με το τμήμα 3.1. του Προσωρινού Πλαισίου, εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Διαβάστε ακόμα: 

Yachting: Τα σκάφη και τα μυστικά τους – Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε

Μέσι: Το ιστορικό διαζύγιο με την Μπαρτσελόνα και το τριετές συμβόλαιο των €35 εκατ. με την Παρί

Έρχεται ο ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας – Πώς θα διευκολύνει τους πολίτες η εφαρμογή myHealth