Οικονομία

Πάγιες δαπάνες: Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν οριακά στο μέτρο κάλυψης

  • newsroom


Τι αναφέρει η σχετική ΚΥΑ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021 έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήσεις για την επιδότηση παγίων δαπανών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δημοσιευθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τις οποίες τροποποιείται η ΚΥΑ για τη Β΄ φάση του μέτρου ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών (ΦΕΚ Β΄ 3492/31.7.2021 και Β΄ 3529/3.8.2021).

Με την εν λόγω τροποποίηση διευκρινίζεται ότι οι νέες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), δύναται να ενταχθούν στο μέτρο με βάση το σημείο 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον εμφανίζουν ζημία και μείωση τζίρου κατά 30% κατά την επιλέξιμη περίοδο, σε σχέση με το 2019.

Σε περίπτωση που δεν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια, τότε μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο σύμφωνα με το τμήμα 3.1. του Προσωρινού Πλαισίου, εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Διαβάστε ακόμη

Δρ Ιωάννης Κούστας: Αυξημένα κέρδη κατά 62,1% για την Danaos

Οι «πίσω γραμμές» του report της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες

Έτσι φουσκώνουν οι χρεώσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο (πίνακας)