Οικονομία

Πάγιες δαπάνες: Πότε λήγει η παράταση στην υποβολή αιτήσεων για επιδότηση

  • newsroom


Με νέα ανακοίνωση η ΑΑΔΕ γνωστοποίησε ότι 800 επιχειρήσεις, οι αιτήσεις των οποίων είχαν απορριφθεί αρχικά, έχουν πλέον δικαίωμα ένταξης

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο μέτρο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Επίσης με νέα ανακοίνωση της ΑΑΔΕ,  γνωστοποίσηε ότι 800 επιχειρήσεις, οι αιτήσεις των οποίων είχαν απορριφθεί αρχικά, έχουν πλέον δικαίωμα ένταξης σε αυτό το καθεστώς.

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ εντόπισε τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (ΑΦΜ), άνοιξε ξανά το σύστημα ώστε αυτές να υποβάλουν ξανά την αίτησή τους στο «myBusinessSupport» μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (9 Αυγούστου 2021).

Παράλληλα,  σύμφωνα με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζεται ότι οι νέες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), δύναται να ενταχθούν στο μέτρο, με βάση το σημείο 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον εμφανίζουν ζημία και μείωση τζίρου κατά 30% κατά την επιλέξιμη περίοδο, σε σχέση με το 2019.

Σε περίπτωση που δεν πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια, τότε μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο σύμφωνα με το τμήμα 3.1. του Προσωρινού Πλαισίου, εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων στα 622 εκατ. ευρώ

«Ακτή Σαλάντι»: Πώς μπήκε οριστικό λουκέτο στο διάσημο ξενοδοχείο για γυμνιστές της δεκαετίας του ‘80 (pics)

Ρεύμα: Kύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια μετά τον πρωτοφανή καύσωνα (Vid)