Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», επισήμανε ότι «προς το παρόν, η ανάπτυξή μας δεν έχει αναθεωρηθεί, προβλέπεται 3,5% για το 2022 και 3,1% για το 2023. Οι επενδύσεις δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί, το 2021 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 19,5%, φέτος αναμένεται αύξηση περίπου στο 15%».

Σε βάθος χρόνου και καθώς παραμένει άγνωστο το πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος, ενδεχομένως να επηρεαστούν οι επενδύσεις, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται καμία αναστολή των επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, επιβεβαίωσε, ενώ τα διαρθρωτικά ταμεία, η στήριξη και τα κίνητρα που δίνουμε σαν χώρα είναι αρκετά ισχυρά. «Υπάρχει ενδιαφέρον και στις τράπεζες για να μπορέσουν οι εταιρείες να λάβουν την στήριξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και σύντομα τα ισχυρά εργαλεία με τον Αναπτυξιακό Νόμο. 80 δις πόροι θα έρθουν στην πατρίδα μας, θα μοχλεύσουν περίπου 40 δις. Η πρόκληση είναι η απορρόφηση αυτών των χρημάτων. Υπάρχει λοιπόν επενδυτικό ενδιαφέρον. Προφανώς ο πόλεμος επηρεάζει, αλλά δεν έχουμε διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαμε πριν μερικούς μήνες. Παραμένει το ενδιαφέρον των εταιρειών να «αγοράσουν» Ελλάδα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα:

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

Ίβο Ναϊντένοφ: Η μεγάλη πρόκληση μετά την ενσωμάτωση της Chipita στην Mondelez International

Στους Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου το 31,7% της Intrakat έναντι 70,2 εκατ. ευρώ