Οικονομία

Παρατάσεις και για δηλώσεις μισθώσεων ακινήτων

  • Κωστής Πλάντζος


Μέχρι 31/12 οι διορθώσεις δηλώσεων Covid Μαρτίου-Αυγούστου

Παρατάσεις προθεσμιών για δηλώσεις εκμισθωτών ακινήτων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Οι παρατάσεις αφορούν:

  • υποβολή των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας (αρχικών ή τροποποιητικών) για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020
  • υποβολή δήλωσης λύσης της μίσθωσης, σε περίπτωση που αυτή έχει λυθεί μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020
  • υποβολή δήλωσης Covid ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020

Αναλυτικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται:

  • Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020, για τους εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για διόρθωση λαθών ή παραλείψεων.
  • Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021, για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».
  • Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021για την υποβολή δήλωσης λύσης της μίσθωσης, σε περίπτωση που αυτή έχει λυθεί μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι αν δε δηλωθεί η λύση μέχρι την ως άνω προθεσμία, η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Διαβάστε ακόμη

Axia Ventures: Financial advisor στην αναδιάρθρωση των €161 εκ. της Αλουμύλ

Υπεγράφη ΚΥΑ για επίδομα πρώτου κύματος κορωνοϊού σε αποφοίτους ΕΠΑΛ

Συνεχίζεται αμείωτο το ράλι στο Χρηματιστήριο, εντυπωσιακά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές