ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών όσοι δήλωσαν έως €10.000 εισόδημα

Πρόκειται για σχεδόν 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις - Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τη δημιουργία μητρώου POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό ή ξένο POS

Την έναρξη ελέγχων τους επόμενους μήνες για τις σχεδόν 4 εκατ. δηλώσεις που υποβλήθηκαν και δείχνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ ανακοίνωσε ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει μια «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων», προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αληθεύουν όλες αυτές οι φορολογικές δηλώσεις.

Έρχεται μητρώο POS

Αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για τη δημιουργία μητρώου POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό ή ξένο POS.

Ο κύριος Πιτσιλής αναφέρθηκε ακόμα στους συνολικά 50.000 επιτόπιους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα  από την αρχή του χρόνου.

«Πάμε ακόμα πιο διαβασμένοι στους ελέγχους χάρη στην διασύνδεση της πλατφόρμας myDATA, με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS» είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο βήμα είναι η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, ένα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο  ψηφιακό εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμα

Έρευνα EKT: Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για πληθωρισμό και ανεργία

Η ΔΕΘ, οι αστυνομικοί των VIP, οι… σφαγμένοι, η βουτιά της αγοράς και το βραχυκύκλωμα του καζίνο

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο επενδύουν στα Ελληνικά Οινοποιεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""