Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες αφορούν περίπου 4 εκατ. φυσικά πρόσωπα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς να αναφέρεται στο ενδεχόμενο παράτασης στις προθεσμίες υποβολής.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ από τις δηλώσεις αυτές, το 53% είναι μηδενικές και το 17% πιστωτικό. Δηλαδή, 70% δεν πληρώνουν φόρο ή έχουν επιστροφή.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέο γύρο επιδοτήσεων σε πάνω από 30.000 επιχειρήσεις για τις ερχόμενες ημέρες αν και όπως παραδέχτηκε, η Αθήνα ακόμα περιμένει την έγκριση από την Κομισιόν. Το νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται να τρέξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει τα χαρτιά του με την έκδοση της σχετικής απόφασης το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, αφού λάβει την έγκριση της Κομισιόν. Εστίαση και τουρισμός αναμένεται να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ της επιδότησης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξή του, 30.922 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία θα λάβουν κατά μέσον όρο ενίσχυση 14.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Γυμναστήρια – παιδότοποι: Παράταση στη χρηματοδότησή τους – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι