Τεχνολογία

Apple: Αναβάλλεται το αμφιλεγόμενο app για την παιδική κακοποίηση

  • newsroom


Έντονες αντιδράσεις για την πρόσβαση που αποκτά η εταιρεία με τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη

«Παγώνει» προσωρινά από την Apple ο σχεδιασμός της αμφιλεγόμενης εφαρμογής σάρωσης των αποθηκευμένων εικόνων που έχουν στα κινητά τους οι χρήστες, με σκοπό τον εντοπισμό περιστατικών παιδικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεία αποφάσισε να καθυστερήσει για μερικούς μήνες τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης εφαρμογής, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και τις επικρίσεις που δέχτηκε από πελάτες της και οργανώσεις καταναλωτών.

Η Apple είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου ότι τα iPhone θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν πολύπλοκη τεχνολογία, προκειμένου να εντοπίζουν εικόνες παιδικής κακοποίησης που ανεβάζουν οι χρήστες στο iCloud.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενεργοποιούν ένα εργαλείο που θα τους ειδοποιεί όταν τα παιδιά τους στέλνουν ή λαμβάνουν μηνύματα με γυμνές φωτογραφίες.

Τα παραπάνω προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις επιστήμονες της πληροφορικής, ομάδες για το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και συνηγόρους καταναλωτών, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στην εταιρεία να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη.

«Με βάση τις αντιδράσεις από πελάτες, ομάδες συμβουλευτικής για καταναλωτές, ερευνητές και άλλους, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο χρόνο τους επόμενους μήνες, προκειμένου να συγκεντρώσουμε στοιχεία και να κάνουμε βελτιώσεις, προτού θέσουμε σε εφαρμογή αυτά τα πολύ σημαντικά εργαλεία για την ασφάλεια των παιδιών», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Apple είχε προχωρήσει στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης εφαρμογής μετά από αναφορές στους New York Times που καταδείκνυαν την αύξηση των εικόνων παιδικής κακοποίησης στο ίντερνετ.

Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το νέο project για ιδιωτική φοιτητική κατοικία στη Θεσσαλονίκη (pics)

Marvin Independence: Το «θρίλερ» και πώς άλλαξε χέρια το oil tanker των $14 εκατ.

Θεόδωρος Κόντες: Ελληνικά επιχειρηματικά σχέδια για την κρουαζιέρα το επόμενο διάστημα