Μετά από αποτυχίες όπως το Apple Car που δεν προχώρησε και τη χλιαρή υποδοχή προϊόντων όπως το Vision Pro, η Apple επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει την πορεία της καινοτομίας, σύμφωνα με το CNBC.

Εν μέσω αυτής της αναζήτησης, ο τεχνολογικός γίγαντας εξερευνά αντισυμβατικές εφευρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες σε οικιακές εργασίες.

Η ιδέα ενός ρομποτικού συντρόφου παραπέμπει σε απεικονίσεις που βλέπουμε σε ταινίες, ωστόσο η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα είναι υποτονική.

Όμως, η Apple, οπλισμένη με τους άφθονους πόρους και την τεχνολογική της ικανότητα, οραματίζεται ένα μέλλον όπου τέτοια ρομπότ θα ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή, ενισχύοντας τις εμπειρίες των χρηστών.

Αν και ακόμα σε αρχικό στάδιο, οι φιλοδοξίες της Apple για τα ρομπότ είναι υψηλές. Τα πρώτα σχέδια περιλάμβαναν προηγμένες δυνατότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων, ωστόσο οι πολυπλοκότητες της μηχανικής οδήγησαν σε επανεξέταση.

Έχοντας διδαχθεί από το δαπανηρό εγχείρημα του Apple Car, η εταιρεία είναι προσεκτική, επιφυλακτική στην επένδυση δισεκατομμυρίων σε έργα που μπορεί να μην υλοποιηθούν ποτέ.

Εάν η Apple προχωρήσει με το ρομπότ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξέλιξη της Siri, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Διαβάστε ακόμη

Martin Thelle: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει 6% το ελληνικό ΑΕΠ (γραφήματα)

Νίκος Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη προσφορά για τη Nova

Στουρνάρας στο Bloomberg για τα επιτόκια: Ήρθε η ώρα η ΕΚΤ να αποκλίνει από τη Fed

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ