Η αμερικανική Apple προειδοποίησε ότι δεν θα διαθέσει τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του iPhone στην Ευρώπη, επικαλούμενη τις «αβεβαιότητες» που προκύπτουν από τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον ανταγωνισμό στην ψηφιακή αγορά.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone αποκάλυψε νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης πριν από δύο εβδομάδες, σε αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ περιέγραψε ως το «επόμενο μεγάλο βήμα».
Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυκλοφορία του «Apple Intelligence» θα καθυστερήσει στην Ευρώπη.

Η αιτία σύμφωνα με την Apple είναι η δυσκολία να γίνει το σύστημα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, οι οποίοι απαιτούν από την εταιρεία να καταστήσει βασικά μέρη του λογισμικού iOS και των υπηρεσιών App Store διαλειτουργικά με τρίτα μέρη.

«Λόγω των ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων που επιφέρει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές», δήλωσε η Apple την Παρασκευή, «δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να διαθέσουμε τρία από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά — το iPhone Mirroring, τις βελτιώσεις SharePlay Screen Sharing και το Apple Intelligence — στους χρήστες μας στην ΕΕ φέτος».

Η Apple και οι Βρυξέλλες βρίσκονται εδώ και μήνες σε διαμάχη όσον αφορά τη συμμόρφωσή της τεχνολογικής εταιρείας με τους νέους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς κανόνες.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Ποιες ευκαιρίες για επενδύσεις εντόπισε στην τεχνητή νοημοσύνη

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας σε 37 ειδικότητες

WSJ: Οι Αμερικανοί τουρίστες είναι η νέα οικονομική μηχανή της Ευρώπης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ