Τη φημολογούμενη συνεργασία της με την OpenAI επιβεβαίωσε επισήμως η Apple, κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών (WWDC) ξεδιπλώνοντας έτσι τα σχέδια της για την καλύτερη αξιοποίηση των νέων εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αυτή θα ενσωματώσει το ChatGPT στις συσκευές και τις εφαρμογής της με τον CEO, Τιμ Κουκ, να δηλώνει πως με τον τρόπο αυτό η κατασκευάστρια των iPhone θα κάνει «το επόμενο μεγάλο βήμα».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Apple για να φέρουμε το ChatGPT στους χρήστες της» υποστήριξε σε δήλωση που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, επισημαίνοντας πως «η Apple ασπάζεται τη δέσμευσή μας για ασφάλεια και καινοτομία και αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της OpenAI να καταστήσει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη προσιτή σε όλους».

Ο ίδιος ο Άλτμαν παρέστη επίσης στο συνέδριο, όμως δεν βρέθηκε στο πλευρό του Τιμ Κουκ κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας, κάτι που έγινε μόνο από την ηγετική ομάδα της Big Tech.

Η συνεργασία της OpenAI θα τροφοδοτήσει τα εργαλεία ΑΙ που έχει αναπτύξει η Apple, δημιουργώντας έτσι το «Apple Intelligence», με τον Τιμ Κουκ να κάνει λόγο έτσι για ένα «νέο προσωπικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης» που θα προσαρμόζεται στο χρήστη.

Έτσι, για παράδειγμα η ψηφιακή βοηθός Siri θα ανανεωθεί αξιοποιώντας τα εργαλεία ΑΙ, όπως και το Writing Tools, επιτρέποντας τη δημιουργία περιεχομένου και εικόνας μέσα από το ChatGPT.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αναλυτές υποστήριξαν πως η δημιουργία του Apple Intelligence θα καθησυχάσει κάπως τους επενδυτές της αμερικανικής αγοράς που ανησυχούσαν ότι η Apple έχει μείνει πίσω σε σχέση με έτερες Big Tech στον αναπτυσσόμενο μέτωπο του ΑΙ. Ωστόσο, η αντίδραση της Wall Street ήταν σε πρώτη φάση επιφυλακτική περιμένοντας να αξιολογήσει καλύτερα τις ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών περιπλέκει την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν

ΑΑΔΕ: Νέα σφράγιση πρατηρίου και διακοπή προμήθειας καυσίμων από τις εταιρείες εμπορίας και τα διυλιστήρια (pic)

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ μπορεί να περιμένει αρκετές συνεδριάσεις για νέα μείωση στα επιτόκια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ