Η Meta ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις προσπάθειές της για την ασφάλεια των νέων με τη δημιουργία επιπρόσθετων ρυθμίσεων για έφηβους χρήστες του Facebook και του Instagram, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών περιεχομένου και απόκρυψης αποτελεσμάτων αναζήτησης για όρους που σχετίζονται με αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία.

Η ανακοίνωση της Τρίτης 9/1 έρχεται αφού η Meta αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες εκ νέου έλεγχο σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπό της στους έφηβους χρήστες. Τον Νοέμβριο, ο πρώην υπάλληλος του Facebook Arturo Bejar, είπε σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ότι τα κορυφαία στελέχη της Meta, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Mαρκ Ζουκεμπεργκ αγνόησαν για χρόνια τις προειδοποιήσεις του σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούσαν οι πλατφόρμες τους στους εφήβους.

Τον ίδιο μήνα δικαστικές καταθέσεις σε μια αγωγή κατά της εταιρείας αποκάλυψαν εσωτερικά έγγραφα της Meta που υποδηλώνουν ότι ο Ζουκερμπεργκ απέτρεπε επανειλημμένα πρωτοβουλίες με στόχο την ευημερία των εφήβων.

Στα δικαστικά έγγραφα υπήρχαν ισχυρισμοί ότι η Meta αρνήθηκε εν γνώσει της να κλείσει τους περισσότερους λογαριασμούς που ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ παράλληλα προχωρούσε σε συλλογή των προσωπικών τους στοιχείων χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Σε μια ανάρτηση που ανακοινώνει τις νέες πολιτικές , η Meta δήλωσε ότι θέλει «οι έφηβοι να έχουν ασφαλείς, κατάλληλες για την ηλικία τους εμπειρίες στις εφαρμογές μας».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα αρχίσει να αποκρύπτει «ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο», όπως αναρτήσεις που συζητούν για αυτοτραυματισμό και διατροφικές διαταραχές, περιεχόμενο με γυμνά σώματα και προϊόντα που καταναλώνονται υπό προϋποθέσεις (πχ αλκοόλ), ακόμα κι αν το μοιράζεται κάποιος που ακολουθούν.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι όλοι οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram θα προστεθούν στις πιο περιοριστικές ρυθμίσεις συστάσεων περιεχομένου, οι οποίες καθιστούν πιο δύσκολη την εύρεση δυνητικά ευαίσθητου περιεχομένου στην αναζήτηση ή την εξερεύνηση, από προεπιλογή — μια πολιτική που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο σε εφήβους που ήταν νέοι χρήστες.

Διαβάστε ακόμη 

ManpowerGroup: Οι 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δεν βρίσκουν εξειδικευμένα ταλέντα (γραφήματα)

Ελληνικά Υδατοδρόμια: Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στα Διαπόντια Νησιά για πτήσεις υδροπλάνων (pics)

Κιάρα Φεράνι: Η αποκαθήλωση μιας influencer – Πώς από την κορυφή βρέθηκε στον πάτο εξαιτίας ενός… κέικ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ