Τέλος στα password βάζει η Microsoft για τους χρήστες των Windows και όχι μόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταργήσουν όλα τα password από τους λογαριασμούς τους στη Microsoft, όπως για τα Outlook και Xbox Live, και στη θέση τους να χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης μέσω του κινητού τους.

Όπως αναφέρει το Cnet, η κατάργηση των login δεν αυξάνει μόνο την ευκολία για τη χρήση των λογαριασμών, αλλά και την ασφάλεια, κυρίως στην περίπτωση των χρηστών που έχουν το ίδιο password σε πολλούς λογαριασμούς.

Επίσης, όταν δεν υπάρχει κανένα password οι χάκερ δεν μπορούν να βρουν κάτι για να παραβιάσουν, ενώ παράλληλα μειώνονται οι επιθέσεις phishing, επειδή χρησιμοποιούν ψεύτικες ιστοσελίδες που προσπαθούν να κλέψουν κωδικούς και στοιχεία πρόσβασης.

Η κατάργηση των password από τη Microsoft ανακοινώθηκε εν μέσω μιας μεγάλης προσπάθειας της εταιρείας να εκσυγχρονιστεί ακόμη περισσότερο, αλλά και έναν μήνα πριν την έκδοση των Windows 11 και Office 2021.

Τα password μπορεί να αντικατασταθούν για τα login από βιομετρικά στοιχεία όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και η αναγνώριση προσώπου, αλλά και από τη χρήση authenticator που έχουν αναπτύξει οι Microsoft, Google, Okta κ.ά.

Η γρήγορη είσοδος στον υπολογιστή θα συνεχίσει να γίνεται με PIN, με εξαίρεση κάποιες κοσνόλες και προηγμένα λειτουργικά, που θα εξακολουθήσουν να έχουν password.

Αν για οποιονδήποτε λόγο χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, θα υπάρχει back-up με αναγνώριση προσώπου, κάποιο κλειδί ασφαλείας ή αποστολή κωδικών μέσω email ή SMS.

Οι χρήστες που θέλουν να κατεβάσουν στο κινητό τους το Microsoft Authenticator μπορούν να το κάνουν στη διεύθυνση https://support.microsoft.com/en-us/account-billing/download-and-install-the-microsoft-authenticator-app-351498fc-850a-45da-b7b6-27e523b8702a.

Η ενεργοποίηση της δυνατότητας λογαριασμού Microsoft χωρίς password γίνετια στη συνέχεια, μέσω της διεύθυνσης https://account.microsoft.com/account/Account?ru=https%3A%2F%2Faccount.microsoft.com%2F&destrt=home-index.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» ΕΚΤ: Αν αγνοήσουμε την κλιματική αλλαγή, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα μειωθεί 10% έως το 2100

FED: Οι αγορές αναμένουν τον «χρησμό» Πάουελ – Πώς θα προετοιμάσει τους επενδυτές για το tapering

Ώρα ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να «τσεκάρετε» πριν πληρώσετε τον φόρο