Η JAC Motors, κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζεται από τη Volkswagen, αναμένεται να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής που λειτουργεί με μπαταρία ιόντων νατρίου μέσω της νέας μάρκας Yiwei.

Αν και οι μπαταρίες ιόντων νατρίου έχουν μικρότερη πυκνότητα από εκείνες των ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν χαμηλότερο κόστος, η διαθεσιμότητα τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και φαίνεται να έχουν ανώτερη απόδοση σε κρύο καιρό χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο μοντέλο με μπαταρίες ιόντων νατρίου θα είναι το JAC Yiwei EV και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του Ιανουαρίου του 2024. Η Volkswagen έχει μερίδιο 75% (και τον έλεγχο της διοίκησης) της JAC και κατέχει το 50% της μητρικής εταιρείας της JAC, Anhui Jianghuai Automobile Group Holdings (JAG). Η κινεζική κυβέρνηση κατέχει το άλλο μισό της JAG δημιουργώντας ένα από τα πιο «ιδιαίτερα» σχήματα ιδιοκτησίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Φωτιά στις τιμές στο «καλημέρα» του 2024 – Η κρίση στην Ερυθρά και ο ρόλος του Ιράν

Σκυλακάκης: Έχουμε φθηνές τιμές ρεύματος, όχι μόνο στο «πράσινο»

Costamare: Καταβολή τριμηνιαίου μερίσματος επί των κοινών μετοχών της ύψους $0,115 δολαρίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ