Ένα νέο καθεστώς ασφάλειας δεδομένων ανακοίνωσε η TikTok, με το όνομα «Project Clover», καθώς εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις στην πλατφόρμα και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ απαγόρευσαν προσφάτως στο προσωπικό τους να έχει στα τηλέφωνά του το TikTok, εξαιτίας ανησυχιών για την εταιρεία, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, και για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Κίνας να συγκεντρώσει τα δεδομένα των χρηστών ή να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που παρέχει στην κυβέρνηση νέες εξουσίες για την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής TikTok και άλλων τεχνολογιών που βασίζονται στο εξωτερικό, εάν αποτελούν απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Η TikTok έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να αποθηκεύει δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών σε τοπικές βάσεις φέτος, με τη μεταφορά να συνεχίζεται μέχρι το 2024. Ως μέρος αυτής της κίνησης, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανοίξει ένα δεύτερο κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία και ένα άλλο στην περιοχή Χάμαρ της Νορβηγίας.

Αυτά τα κέντρα δεδομένων θα λειτουργούν από κάποιον τρίτο που δεν έχει αποκαλυφθεί. «Είμαστε μια εταιρεία υπέρ της συμμόρφωσης. Πείτε μας ποια είναι τα προβλήματα και, στη συνέχεια, ας εργαστούμε μαζί για τις λύσεις. Αυτή ήταν η προσέγγισή μας στις ΗΠΑ, αυτή ήταν η προσέγγισή μας παντού», δήλωσε ο Θίο Μπέρτραμ, Αντιπρόεδρος κυβερνητικών σχέσεων και δημόσιας πολιτικής. «Η προσέγγισή μας είναι πολύ ανοιχτή σε κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και ειδικούς για να μας δώσουν τις συμβουλές και τις συμβουλές τους για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα πιο αποτελεσματικά».

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα μειώσει τη μεταφορά δεδομένων εκτός της εκάστοτε περιοχής και θα μειώσει την πρόσβαση των εργαζομένων στα δεδομένα των χρηστών εσωτερικά.

Διαβάστε ακόμη

Μαρία Αγγελικούση: Η Maran Dry παρέλαβε το 1ο της Capesize φορτηγό πλοίο διπλού καυσίμου (pics)

Αυτά είναι τα κορυφαία παλαιωμένα τσίπουρα – Η τέχνη της απόσταξης και η μαγεία των βαρελιών

Χρυσές αλυσίδες, σκέιτμπορντ και ένα παλιό Casio στη δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Pharell Williams με αγοραστές Kim Kardashian και Drake